Kolumnit

Päätoimittajalta: Mahtava marraskuu

On aivan totta, että ei elämä voi olla pelkkää hiihtoa, sillä välillä on hyvä ajella myös pyörällä.

Ainakin omien sometuotoksieni perusteella Levi-elämä on yhtä punaista auringonlaskua ja loputonta liukua lumella. Täällä jopa pieni happihyppely talon ympäri saattaa tarkkaan rajatusti ja sopivasta kuvakulmasta näyttää suunnilleen naparetkeilyltä.

Marraskuu oli tosiaan epätodellisen ja jopa naurettavan nätti, mistä en voinut olla kaikille kertomatta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vähän meinaa kuitenkin välillä jäädä sormi liipaisimelle, että kehtaako tätä kaikkea onnea ja iloa maailmalle hehkuttaa, kun jossain muualla on kuulemma ollut kovin harmaa marraskuu ja suut mutrulla, puhumattakaan oikeista ongelmista tai jopa kärsimyksestä.

Toki luotan ihmisten somelukutaitoon ja siihen, että kyllähän kaikki ymmärtävät, että tietenkin elämä täällä on ainakin osin samanlaista kuin muuallakin. Töitä tehdään, autoa viedään huoltoon, pottuja on ostettava ja telkkarista tulee ihan samat karmeat uutiset.

Kaikki tuo on kuitenkin kepeämpää, kun käy ennen, jälkeen tai välissä vähän ulkona, vaikka suksilla.

Itse asiassa kaikki arkinen aherrus herkuttelun välillä tekee elämästä rikkaampaa muutenkin kuin vain hiihtohousuostokyvyn vahvistumisen myötä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilman kontrastia mistä tahansa voi tulla valjua. Ehkä sen takia jotkut raha-asioissa menestyneet ihmiset valitsevat tehdä töitä, vaikka siihen ei olisi taloudellista pakkoa.

Bling-blingistä tulikin mieleen, mitä kaikkea täällä on taas nähty!

Ai, tuollahan tepastelee kaikkien aikojen menestynein alppihiihtäjä. Kaupan kauramaitohyllyllä kylkeen kiinni pelmahtaa olympiavoittaja. Hymy sinne ja sama takaisin, niin jopa on taas elämä jotenkin erityistä.

Ohhoh, tuossapa se on muutaman metrin päässä lavalla puhumassa, Louis Theroux, aina fanittanut. Harmi ettei haastattelua irronnut, vaikka herra itse on päntiönään muilta hankalia kyselemässä. Samalla lavalla vain pari viikkoa aikaisemmin puhui yksi maailman suurimmista rock-tähdistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka jostain näkökulmasta katsottuna Levi saattaa vaikuttaa syrjäiseltä paikalta, niin ihan maailman keskipisteeltä tämä on tuntunut, kun yhtäkkiä kaikki ovat täällä.

Täällä puhutaan levinkautisesta. Ymmärrän jo oikein hyvin kuinka niin voi käydä, en edes vastustele.

Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä