Paikallisuutiset

Mika Häkkisen osaomistama Luxury Action osti Levin Lapinkylän – luvassa autenttista luksusmatkailua ympärivuotisesti

Lapinkylän lomakeskus vaihtoi omistajaa ja luvassa on entisen kunnostamista sekä uuden rakentamista. Kuva: Janne Pussila

Luxury Action on ostanut Levin Lapinkylän liiketoiminnot.

– Levin Lapinkylän liiketoimintojen sekä maakauppojen jälkeen meillä on käytössämme noin 200 hehtaarin yksityinen ja ainutlaatuinen alue, aivan Levin juurella. Tulemme kehittämään paikkaa enemmän autenttisen luksusmatkailun suuntaan ympärivuotisesti ja muun muassa tuomme Siperianhuskyt porojen lisäksi Lapinkylään, yhtiön toimitusjohtaja Janne Honkanen kertoo.

Luxury Action on Rovaniemellä päätoimipaikkaansa pitävä luksusmatkailuyritys.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lisäksi tuomme Leville eksklusiivisen ja taianomaisen joulupukkituotteemme tonttuineen, joka on toiminut meillä jo vuosia Rovaniemellä. Nämä toiminnot tukevat myös Levillä toimivan omistamamme safaritalon Arctic Circle Snowmobile Parkin toimintoja, Honkanen kertoo.

Yhtiö työllistää jatkossa Levillä yhteensä noin 70 henkilöä, joista osan ympäri vuoden.

Levin Lapinkylä on 1996 perustettu paikka, joka on tarjonnut poroajeluita sekä iglumajoitusta kymmenessä lasikodassa/-iglussa. Levin Lapinkylä on ollut myös hiihtäjien taukopaikka. Lapinkylään kuuluu myös autenttisen romanttisia vanhoja rakennuksia.

– Olen hyvin tyytyväinen, että Levin Lapinkylä siirtyy hyviin uusiin käsiin ja liiketoimintaa tullaan kehittämään entisestään, toteaa Levin Lapinkylän edustaja toimitusjohtaja Erja Luiro.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Honkanen sanoo, että Lapinkylä ei enää jatkossa ole latukartalla latukahvilana.

– Latukahvilatoimintaa ei valitettavasti jatketa. Teemme paikasta enemmän autenttisen luksuskohteen, mikä tarjoaa enemmän yksityisyyttä.

Lapinkylässä tehdään kesän aikana rakennustöitä ja paikkaa päivitetään vanhaa kunnioittaen. Paikka avataan syyskaudelle.

– Lapinkylässä on varmaan alueen vanhimpia rakennuksia ja se on säilynyt todella hienona. Paikka on hyvin ainutlaatuinen, Honkanen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Honkanen näkee Levin hyvin houkuttelevana sijoituskohteena.

– Levi on kehittyvä ja kasvava edelläkävijä. Se on brändäytynyt hyvin myös laatutietoisten matkailijoiden keskuudessa monipuoliseksi matkailukohteeksi, jossa on hiihtämisen ja laskettelun lisäksi myös suuri määrä muita aktiviteetteja ja palveluita. Ympärivuotisuus tulee korostumaan tulevaisuudessa meidänkin toiminnassamme.

Luxury Action jatkaa kasvustrategiaansa, sillä yhtiö on puoli vuotta aikaisemmin ostanut Rovaniemellä toimineen Porohovin.

Luxury Actionin perustaja Janne Honkanen on monen matkailun innovaation takana. Hän on tehnyt miljoonainvestointeja koronan aikana, ja jatkanut niitä sen jälkeen muun muassa ostamalla Arctic Circle Snowmobile Park safaritalon ja Porohovin. Lisäksi Honkasen luotsaama yhtiö on avannut ensimmäisen yksityisen luksusluokan kylpylän erämaamaisemiin.

Luxury Action on kasvattanut omaa työvoimaansa samaan aikaan. Tänä päivänä yhtiöllä on kaksikymmentäkuusi vakituista työntekijää ja kuluneella talvikaudella Luxury Action työllisti lähes kaksisataa työntekijää, mikä on yhtiön ennätys.

Yhtiön toinen omistaja on formulalegenda Mika Häkkinen.

Useita matkailualan palkintoja voittanut yksityinen matkatoimisto toimii arktisella alueella ja Pohjoismaissa, joissa se järjestää räätälöityjä matkailuelämyksiä läpi vuoden. Yhtiö omistaa muun muassa viiden tähden erämaakohde Octolan, joka on saavuttanut laajalti kansainvälistä julkisuutta.

Yhtiön tarjoamien elämysten tavoitteena on tarjota matkailijoille mahdollisuus hidastaa ja löytää yhteys luontoon.

Ilmoita asiavirheestä