Pääkirjoitukset

Miesten paratiisi

Alkuun tunnustus: Seija on ollut viime ajat niin viihteellä, että ei ole kerennyt kyttäämään muita nurkkapöydissä tai muuallakaan juorujen perässä. Sen sijaan Seija on kyllä ehtinyt ajattelemaan haikeina huomenina, ajattelemaan Leviä ja miehiä.

Levi on nimittäin miesten paratiisi. Paitsi että siellä on tänä talvena ollut yli sadan joukkueen pipolätkäturnaus, sinne on avattu myös herrasmiesten oma klubi, ja mitäpä muuta mediaanimies viihtyäkseen tarvitseekaan.

Ja kaiken kukkuraksi Kittilässä on eniten 20–34-vuotiaita naisia sataa miestä kohden koko maassa. Kittilän 115 naista per sata miestä on selvästi kovempi luku kuin vaikka Helsingissä. Seija onkin aina ollut sitä mieltä, että Kittilässä pitää melkein yrittää olla sinkkumies, koska muuten löytyy naisseuraa jo ihan vaikka vahingossakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leviä ja sen matkailua Seija on ajatellut viime viikot ylpeänä. Tuosta nyt kuitenkaan mitään tule, tuumi Seijakin katsellessaan vuosituhannen taitteessa lumikinoksessa istuskelevia japanilaisturisteja ­– mutta tulipa vaan!

Joka vuosi hoetaan ja taivastellaan, että kyllä se turismi oli tässä, mutta kummasti ei ollutkaan. Panostettu on valtavasti, eikä Levi olisi Levi ilman sitä panostusta. Monen paikan on povattu olevan ”uusi Levi”, mutta sellaiseksi ei ihan muutamassa vuodessa päästäkään.

Omat vahvuudet on vaikea nähdä, vaikka muille ne olisivat päivänselviä, ja maine bilemestana on Levin kohdalla yliampuva. Pari kilometriä Levikeskuksesta mihin tahansa suuntaan, ja kaupunkilainen eksyisi jo.

Mutta älkää kuitenkaan huolehtiko, että mitä ne meistä etelämpänä oikein ajattelevatkaan. Seija voi kertoa, että eivät juuri ajattele.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mukava Seija

Seija tuntee Levillä kaikki ja kaikki tietävät Seijan

Ilmoita asiavirheestä