Urheilu

Mäkäräinen oli ihan tillintallin, mutta toipui nopeasti hirmuiseen liitoon

Kaisa Mäkäräinen kaatuikin välillä, mutta selvisi ilman vammoja tai varusterikkoja.

Kaisa Mäkäräinen voitti naisten 70 kilometrin kisan ylivoimaisesti 15 minuutin erolla kakkoseen. Kuva: Janne Pussila

Ei ollut epäilystäkään siitä kuka oli Ylläs-Levi Hiihdon suurin tähti.

Ampumahiihdon maailmanmestari ja kolminkertainen maailmancupin voittaja Kaisa Mäkäräinen voitti naisten 70 kilometrin sarjan ylivoimaiseen tapaan.

Maalissa Mäkäräistä oli vastassa paljon iloisia ihmisiä, jotka halusivat yhteiskuvan, haastattelun tai vain hetken kertoakseen, kuinka hienoja hetkiä Mäkäräinen tarjosi kilpaurallaan. Vaikka matka oli pitkä ja vauhti hirmuinen, oli Mäkäräinen maalissa yhtä hymyä ja antoi aikaansa kaikille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mäkäräinen kertoi, että sai idean lauantain Ylläs-Levi Hiihtoon vasta keskiviikkoiltana Lapponia-hiihdon keskimmäisen 50 kilometrin kisan jälkeen, kun Lapponiaan oli luvassa perjantaille heikompi baana.

Ylläksen ja Levin välin tiedettiin sen sijaan olevan priimakunnossa, mitä se olikin. Itse asiassa olosuhteet olivat todella liukkaat, joten kärki hiihti reitin jopa käsittämättömän nopeasti.

– Olin Lapponia-hiihdon jälkeen pari päivää ihan tillintallin, mutta sain tankattua ja tänään oli ihan hyvä meno, Mäkäräinen sanoi maalissa.

Vapaalla tyylillä hiihdetty matka oli lopulta noin 66 kilometriä, minkä Mäkäräinen luisteli aikaan 2.47,45. Kun nousumetrejäkin kertyi tuhat, niin keskituntinopeus 23,5 on huikea. Miesten sarjassa oli vain kahdeksan Mäkäräistä nopeampaa hiihtäjää, joista kolme tuli Mäkäräisen kanssa samassa porukassa maaliin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ihan ilman haavereita reissu ei sujunut, mutta välineet ja raajat pysyivät ehjinä.

– Kerran mie lensin nurin. Suksi tökkäsi johonkin uraan tai reunaan, mutta ei mennyt onneksi sauva. Samalla tavalla kävin Lapponiassa kerran kontillani.

Mäkäräinen on aiemmin hiihtänyt Ylläs-Levin omin päin ilman kilpanumeroa, jolloin ei ollut ihan yhtä kiire kuin lauantaina.

– 2018 hiihdin kaverin kanssa Ylläkseltä tänne, joten reitti oli suunnilleen tuttu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mäkäräinen palasi kisan jälkeen kotiinsa Joensuuhun tarkastelemaan paikallisia hiihto-olosuhteita, mutta joka tapauksessa tämän kauden osalta hiihdot on pitkälti hiihdetty.

Mestarin kilpailuvietti nostaa edelleen jonkin verran päätään, joten näemme Mäkäräisen vielä harvakseltaan joissakin kisoissa tai tapahtumissa. Levin Ruskamaratonia Mäkäräinen pitää kuitenkin liian pitkänä matkana.

– Ehkä pitää käydä kesällä jotain juoksukisoja, mutta ei liian pitkiä, että tulisi pidettyä vähän vauhtia. Sellaisesta nylkytyksestä en tykkää.

Ilmoita asiavirheestä