Urheilu

Levin Interski paketoitiin onnistuneesti

Interski 2023 -tapahtuma tarjosi arvokkaan koulutusmahdollisuuden hiihdonopettajille ympäri maailman.

Interskissä oltiin luentosalien lisäksi luonnollisesti paljon rinteessä. Kuva: Jukka Tammisuo

Vuoden 2023 Interski sujui menestyksekkäästi Levillä, missä oli paikalla 1400 hiihdonopetuksen ammattilaista 34 maasta.

Viikon aikana osallistujat järjestivät ulkoilmatyöpajoja ja sisäluentoja alppi-, telemark-, maastohiihdon ja lumilautailulajeille. Kongressin teemana oli asiakaskokemus. Tapahtuma tarjosi arvokkaan koulutusmahdollisuuden innovaatioiden ja kokemusten jakamiseen hiihdonopettajille ympäri maailman.

– Kongressin teema oli onnistunut ja se nitoi myös koko tapahtuman yhteen, koska halusimme tehdä tapahtuman myös osallistujille parhaaksi mahdollisesti kokemukseksi. Chilen osallistujalta saatu palaute tiivistää kaiken saamamme palautteen, kun hän sanoi, että tämä oli yksi hänen elämänsä parhaista viikoista, kertoo Suomen Hiihdonopettajat Ry:n puheenjohtaja Timo Welsby.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomalainen tapahtumaosaaminen sai myös paljon kiitosta ja Lapin lumiolosuhteet tekivät moneen osallistujaan vaikutuksen.

– Levi tapahtumapaikkana sai kiitosta siitä, että kaikki on helposti saavutettavissa ja lähes joka paikkaan pääsee kävellen. Osallistujat ympäri hiihtävää maailmaa pitivät kovasti Lapin arktisesta lumesta. He pääsivät laskemaan pakkaslumella ja näkivät, että lunta sataa lisää vielä maaliskuussa meidän leveysasteilla. Tämä teki vaikutuksen moneen, että lumiolosuhteet ovat näin hyvät. Näkyvyys sosiaalisessa mediassa on myös ollut huikea ja saimme tätä kautta hienoa näkyvyyttä ympäri maailmaa, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja ja Interskin pääsihteeri Satu Pesonen.

Perjantai-illan päättäjäisjuhlat Levin Eturinteellä oli kohokohta monikansalliselle tapahtumalle.

– Päättäjäisissä näimme, kuinka kaikki lajit olivat tasapuolisesti esillä. Interski ei ole pelkästään alppihiihtoon keskittyvä, vaan mukana on myös soveltavaa laskemista, telemarkia, lumilautailua ja maastohiihtoa. Kaikki lajit olivat erinomaisesti esillä, sanoo Timo Welsby.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoden 2027 Interskin tapahtumapaikkaa ei ole vielä valittu.

Interskissä oli esillä alppihiihdon lisäksi myös soveltavaa laskemista, telemarkia, lumilautailua ja maastohiihtoa. Kuva: Jukka Tammisuo
Ilmoita asiavirheestä