Kulttuuri

Levin Aurorassa nimekäs osallistujajoukko – tulevaisuustapahtuman tähtenä ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva dokumentaristi Louis Theroux

Luvassa on keskusteluja sivistyksestä, taiteesta, tekoälystä, kasvatuksesta, koulutuksesta, urheilusta ja Euroopan yhtenäisyydestä.

Dokumentaristi Louis Theroux saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen Levin Aurora-tulevaisuuspäiville.

Levillä järjestetään Aurora-tulevaisuustapahtuma 17. marraskuuta.

Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa kokous- ja kongressikeskus Levi Summitiin visionäärit, vaikuttajat ja tutkijat keskustelemaan tulevaisuuden yhteiskunnallisista haasteista ja mahdollisuuksista.

Tämän vuoden fokus on sivistyksessä ja tasa-arvossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtuman huipentaa palkitun brittiläisen dokumentaristin Louis Theroux'n ja Sean Ricksin keskustelu teemasta "Education and Intellectual Empathy".

Tapahtuman avausosiossa "Mihin sivistystä vielä tarvitaan?" -paneelissa pohditaan sivistyksen moninaisuutta ja roolia tulevaisuuden yhteiskunnassa. Keskustelijoina nähdään kirjailija Juha Itkonen, aivotutkija Katri Saarikivi, työelämäprofessori Pekka Sauri, kansanedustaja Nasima Rasmyar sekä moderaattorina juontaja Sean Ricks.

Toisessa osiossa "Sivistys, elämämme paras investointi", paneeli pohtii sivistyksen ja talouden välistä dynamiikkaa.

Keskustelijoina ovat historian- ja tulevaisuuden tutkija Otto Tähkäpää ja yhteiskuntapolitiikan professori Heikki Hiilamo. Moderaattorina toimii Lauri Tuomi, Kvs-säätiön toimitusjohtaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Onko taide luksusta?" -osiossa panelistit, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Rosa Meriläinen, näyttelijä Anna Airola sekä moderaattorina Rosa Kettumäki avaavat taiteen demokraattisuutta ja sen merkitystä yksilön ja yhteiskunnan sivistämisessä.

Aurora-tulevaisuustapahtuma järjestetään Levillä kolmatta kertaa.

Tekoälykeskustelussa "Tekoäly – uhka demokratialle?" keskustelijat Milja Köpsi, Perttu Pölönen ja Teemu Roos pohtivat teknologian ja demokratian välistä suhdetta. Moderaattorina toimii juontaja Rosa Kettumäki.

Euroopan yhtenäisyyden vahvistamisesta ja sen merkityksestä alueen kestävälle tulevaisuudelle keskustelee muun muassa pitkäaikainen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

"Miten kasvatan sivistyneen lapsen?" -keskustelu nostaa esille kasvatuksen haasteet ja mahdollisuudet sivistyksen rakentajana. Keskustelijoina ovat psyko- ja perheterapeutti Pia Penttala, kasvatusvaikuttaja Jarno Paalasmaa ja erityisopettaja Johanna Syren. Moderaattorina toimii juontaja Hanna Visala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen koulutusjärjestelmä on myös tapetilla, kun "Paluu Pisa-tulosten huipulle" -keskustelussa kirjailija Minna Rytisalo ja väitöskirjatutkija Leea Lakka keskustelevat koulutuksen tulevaisuudesta moderaattorinaan Rosa Kettumäki.

Urheilun kasvattava rooli tuodaan esiin keskustelussa "Urheiluharrastus kasvattajana", jossa skeittauksen opettaja Onni Saltevo, entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Efe Evwaraye ja 16-vuotias karting-ajaja Aada Turpeinen keskustelevat urheilun merkityksestä moderaattorinaan Hanna Visala.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kaikkia keskusteluja päivälipulla, joka kattaa keskustelut, lounaan, kahvit, pop up -taideohjelmaa sekä hissilipun kylältä suoraan tapahtumapaikalle.

Ilmoita asiavirheestä