Paikallisuutiset

Levillä kävi ennätyksellisen paljon laskettelijoita

Levillä säilötään parhaillaan lunta ensi kautta varten. Kuva eturinteiltä maanantailta 13.5. Kuva: Janne Pussila

Levillä tehtiin tällä kaudella ennätyksiä, sillä laskettelijoita oli enemmän kuin koskaan.

– Talvikauden aikana laskettevia asiakkaita rinteessä oli ennätysmäärä, 570 000 asiakasta. Myös yhden päivän asiakasennätys meni rikki viikolla 8, kun sunnuntaina 25.2. rinteessä oli huikeat 10 000 laskijaa. Hissilippujen myynnin liikevaihto nousi 7,2 prosenttia edelliseen tilikauteen varrattuna, Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen kertoo.

Loka-marraskuussa alueella harjoitteli 34 alppihiihdon maailmancup-joukkuetta ja 11 eurooppacupin joukkuetta, mikä kertoo alkutalven eriomaisista harjoitusmahdollisuuksista. Lisäksi Levi tarjosi ainutlaatuisen harjoittelupaikan maailman parhaille kumparelaskijoille, sillä se oli lokakuussa ainoa paikka maailmassa, missä kumparelaskuun oli mahdollisuus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Strategisena tavoitteenamme on toimia suunnannäyttäjänä lumiosaamisessa maailmassa. Tällä hetkellä voimme taata seitsemän kuukauden laskettelukauden huippuolosuhteissa. Vuosien innovointityö ja osaaminen maailmancupin kisaolosuhteiden varmistamisessa on siirretty menestyksekkäästi muille rinnealueille osaksi talvikauden olosuhdeylläpitoa, Marko Mustonen kertoo.

Levin laskettelukausi 2023-2024:

Video: Janne Pussila

Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen sanoo, että tavoitteena on hakea kasvua ympärivuotisuudesta ja talvikauden pidentäminen on ensimmäinen tärkeä askel tässä kehitystyössä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On upeaa nähdä miten panostaminen alppihiihdon maailmancupiin ja olosuhteiden kehittämiseen tukee koko alueen matkailun kehittymistä. Samalla panostamme lumettoman ajan asiakasvirtojen kasvattamiseen, jotta alueen kehitys on tasapainoista ja kestävää.

Lumivarmuus, pitkä laskettelukausi sekä hissi- ja rinneinvestoinnit ovat vahvistaneet Levin asemaa kansainvälisenä hiihtokeskuksena. Tämä heijastuu talven aikana tehdyissä ennätyksellisissä myynti- ja asiakasmäärissä.

Hiihtokausi Levin laduilla ja rinteissä alkaa jälleen jo 4.10. Marraskuussa juhlitaan Levin maailmancupin 20-vuotisjuhlakisoja 15.-17.11.

Levillä kävi tällä kaudella yli puoli miljoonaa laskettelijaa. Kuva: Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä