Urheilu

Kultaranne Kai Nurminen on tyytyväinen, kun Esa Tikkanen pelaa Levillä samalla puolella

Pond Hockey World Cup -turnaus luo Leville jääkiekkoromantiikkaa parhaimmillaan.

Levillä pelataan jälleen pipolätkää tammikuun lopulla.

Kai Nurmisen rannelaukaus oli niin tehokas, että hän sai lempinimekseen Kultaranne.

Vuonna 2008 pelaajauransa SM-liigassa päättänyt Nurminen teki SM-liigassa 612 ottelussa 251 maalia. Nurminen onnistui maalinteossa myös tarunhohtoisessa änärissä 17 kertaa.

Nyt Nurminen työskentelee Liiga Alumnin toiminnanjohtajana. Järjestön tarkoituksena on auttaa liigapelaajien uran päättymiseen liittyvissä asioissa. Myös hyväntekeväisyys kuuluu Liiga Alumnin toimintaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nurminen saapuu Leville Pond Hockey World Cup -turnaukseen, mikä pelataan Levin Eturinteiden juurella olevalla lammenjäällä 26.-27. tammikuuta. Pipolätkätapahtuma on harrastejoukkueille ja kaveriporukoille suunnattu viihteellinen jääkiekkotapahtuma. Lisäksi pelataan Tähdistöottelu lauantaina 27.1. kello 16.00.

Muistatko kuka keksi edelleen elävän lempinimen Kultaranne?

– Aijjaijaijai, paha. En kyllä muista yhtään. Kai se joku radioukkeli oli. Kyllä sitä vieläkin silloin tällöin kuulee haastatteluissa ja halleilla. Kai sitä tuli jonkin verran maaleja tehtyä, kun vieläkin muistavat. Täytyy kuitenkin sanoa, että enää ei tunnu yhtään Kultaranteelta, kun voimat hiipuu ja tilalle tulee vauvamössöä.

Kuinka suuri osa maaleista tuli rannelaukauksella?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Varmaan jopa 80 prosenttia. Sitä tuli harjoiteltua hemmetisti ja pystyin toimimaan eri etäisyyksiltä.

Kenellä tämän hetken liigapelaajista on kovin rannelaukaus?

– Kyllä se Sebastian Revolla taitaa olla. Hän on suora uhka sellaisilta etäisyyksiltä, mistä vain harvat ovat.

Miten paljon käyt nykyään jäällä?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kerran viikossa käydään TPS:n alumnien kanssa ja välillä käyn VG:n Vanhojen Herrojen jäillä. Kivaa hommaa se vieläkin on.

Millainen on voittava taktiikka pipolätkässä?

– En tiedä, kun en ole koskaan voittanut. Muutaman kerran on käyty pipolätkäturnauksissa. Pelejä tulee niin nopeasti, että siinä väsyy äkkiä. Jos vähänkään muistan oikein, niin siinä taidetaan blokailla maalilla luistimilla vähän sääntöjen rajamailla, mihin tarttis jotain lääkettä keksiä. Meillä on Mäkiahon Toni mukana, jos jäähykuninkaan pitää puuttua vastustajan pelitapaan.

Tässähän palataan ikään kuin jääkiekon alkujuurille lammenjäälle eli luvassa on jääkiekkoromantiikkaa parhaimmillaan?

– Totta. Jotenkin se on kaikkein hienointa, jos sataa vielä lunta, mikä ei pelin tasoa nosta, mutta luo tunnelmaa. Siinä tulee helposti mieleen pikkupoikana pelatut ulkopelit.

Kuinka monta maalia Kai Nurminen tekee Levin Pond Hockey -turnauksessa?

– Toivottavasti muutaman kerran osuu, kun eihän siinä ole edes maalivahteja. Eiköhän siellä kaikki jonkun maalin tee, kun niissä peleissä tulee yleensä paljon maaleja.

Onko ketään sellaista peluria kenen kanssa et halua kaukalossa vastakkaiselle puolelle Levillä?

– Tikkasen Esa on hyvä pitää samalla puolella niin on paljon mukavampaa. Yleensä siellä on tullut vastaan entisiä vastustajia, joita on aina kiva nähdä.

Miten muut talviurheilumuodot maistuu? Nähdäänkö Kultaranne Levillä laduilla tai rinteessä?

– Harkitsin, jos olisi rinteeseen ehtinyt, mutta aikataulu taitaa olla vähän tiukka siihen. Mielelläni laskettelen ja hiihdän, jos aikaa vain on.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä