Paikallisuutiset

Koillisrinteille rakennetaan Levi Six -tuolihissi ensi kaudeksi

Koillisrinteillä noustaan ylös modernilla tuolihissillä jo ensi kaudella.

Havainnekuva siitä, miltä Koillisrinteillä näyttää ensi kaudella.

Levi Ski Resort aloittaa ensi toukokuussa kuuden hengen Levi Six -tuolihissin rakentamisen Koillisrinteille.

Huipputeknologiaa edustavan Doppelmayer D-Line -tuolihissi on odotettu uusi lisä hiihtokeskuksen hissitarjontaan, ja se tulee käyttöön lokakuussa 2024.

Uusi tuolihissi, Levi Six, tulee korvaamaan nykyisen Taalon ankkurihissin numero 6. Suositun Koillisrinteen alueen modernisointi käynnistettiin jo vuonna 2021, jolloin 6.1 rinne uudelleen profiloitiin, rakennettiin automaattilumetus ja LED-valaistus. Hissi- ja rinneinvestoinnit tulevat maksamaan yhteensä yli 13 miljoonaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hissityömaa käynnistyy ensi toukokuun alussa ja uusi Levi Six -tuolihissi tulee olemaan käytössä ensi vuoden laskettelukauden alkuun eli lokakuun puoliväliin mennessä, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levi Six -tuolihissi on lähes samanlainen kuin Levi West -tuolihissi, jossa on suoravetomoottori, kelluva alaosan runko ja se on äärimmäisen hiljainen sekä energiatehokas. Aino eroavaisuus Levi Westiin nähden on käyttökoneiston siirtäminen yläasemalle, mikä parantaa hissin energiatehokkuutta entisestään ja tekee ala-asemasta lähes äänettömän.

Hissiin siirrytään helposti lähtömaton kautta ja laskettelijat istuvat premium-tuoleissa, jotka ovat tavallista leveämpiä ja lämmitettyjä. Jokaiselle matkustajalle on tarjolla yksilöllisesti muotoiltu istuin. Pehmustetut erillisistuimet selkänojien ja niskatuen kanssa tarjoavat matkustajalle täydellisen sivuttaistuen sekä mukavuutta. Optimaalinen istumapaikan geometria perustuu erityisesti sitä varten tehtyihin ergonomiatutkimuksiin ja tarjoaa parhaan matkustustunnelman. Jalkojen väliin tuleva turvapuomi tekee hissikokemuksesta turvallisen, erityisesti lapsille.

Lisäksi läpinäkyvä suojakupu pitää tuulen ja lumen loitolla tuolihissin matkustajilta. Tuolihissi on varusteltu myös heilahduksen vaimentimella, joka lisää hissin tuulivarmuutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Levi Six -tuolihissi on odotettu uutuus. Taalon ankkurihissi nro 6. valmistui jo vuonna 1989, joten nyt on aika päivittää se. Kutosen ankkurihissi oli ensimmäinen hissi, jonka rakensin aloittaessani toimitusjohtajana vuonna 1988, muistelee Jouni Palosaari.

Ilmoita asiavirheestä