Kittilän kirkonkylälle rakennetaan uusia kerrostaloja vakituiseen asumiseen – Rakentaja: ”Halusimme luoda kotikorttelin, joka houkuttelisi mahdollisimman monen ikäisiä asukkaita”

Ensimmäisten uudisasuntojen on tarkoitus olla muuttovalmiita jo ensi vuoden tammikuussa, kertoo kerrostalokohteen rakentaja, AALTO Construction Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Kuittinen-Jussila.

Asunto Oy Loukinen sijaitsee Ounas-kortteliksi nimetyllä tontilla, johon rakennetaan yhteensä kolme kerrostaloa. Ounasjoen rannan läheisyyteen sijoittuvat taloyhtiöt on nimetty Ounasjoen sivujokien mukaan. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy.

Kevään aikana Kittilän kirkonkylällä käynnistyy uusi ja mittava rakennushanke. Aikaisemmin Teletalon korttelina tunnetulle alueelle nousee kolme vakituiseen asuinkäyttöön tarkoitettua kerrostaloa. Ounas-kortteliksi nimetyn tontin ensimmäisen kohteen, Asunto Oy Loukisen, on tarkoitus valmistua jo ensi vuoden tammikuussa.

Kerrostalokohteen asunnot on suunniteltu huomioimaan monipuolisesti erilaisia asumistarpeita.

– Kittilän kunnan kanssa käydyissä alustavissa keskusteluissa kävi ilmi, että täällä on tarvetta niin opiskelijoiden, työssäkäyvien kuin vanhemmankin väestön asunnoille. Näiden tarpeiden pohjalta halusimme luoda kotikorttelin, joka palvelisi mahdollisimman monen ikäisiä asukkaita, AALTO Construction Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Kuittinen-Jussila kertoo.

Projektin organisaatio, johon kuuluvat vastaava työnjohtaja Teemu Hettula (vas.), työpäällikkö Jaakko Jäväjä, toimitusjohtaja Marjukka Kuittinen-Jussila ja työnjohtaja Jukka Salmi, on valmistellut kohteen aloitusta.

Monipuolisia pohjaratkaisuja

Suunnittelutyön lähtökohtana oli, että löydettäisiin mahdollisimman monipuolisia asuntojen pohjaratkaisuja. Osassa asuntoja on esimerkiksi sauna ja parveke, osassa taas ei.

– Näillä ratkaisuilla halusimme vastata asukkaiden erilaisiin tarpeisiin sekä pyrimme myös tuomaan vaihtelua huoneistojen myynti- ja vuokrahintoihin, Kuittinen-Jussila toteaa.

Ounasjoen sivu-uoman mukaan Loukiseksi nimetystä taloyhtiöstä löytyy myös tilaa harrastamiseen. Ulkoiluvälinevaraston yhteyteen on sijoitettu suksien huoltoon ja voiteluun tarkoitettu tila sekä pyöränpesupiste.

Myös lappilaisten suosima moottorikelkkailu on huomioitu suunnittelussa, Kuittinen-Jussila paljastaa.

– Meillä työskentelee vastaavana työnjohtajana kittiläläinen Teemu Hettula, joka heti kysyi, että mihin moottorikelkat laitetaan. Nyt pihalta löytyy myös kelkkaparkki.

Monipuolisia omistus- ja vuokra-asuntoja

Marjukka Kuittinen-Jussilan mukaan mahdollisuus omaan kotiin tai vuokra-asumiseen aivan Kittilän kirkonkylän keskustan ja palveluiden läheisyydessä sekä lyhyen matkan päässä Leviltä on herättänyt paljon kiinnostusta.

Koska Asunto Oy Loukisen uudisasunnot eivät ole RS-järjestelmän piirissä, voidaan niitä myydä rakentamisaikana vain Y-tunnuksen omaaville tahoille. Kuluttaja-asiakkaiden on kuitenkin mahdollista tehdä asunnosta varaus, jolloin kauppa tehdään kohteen valmistuttua.

Asuntoja on mahdollista ostamisen sijaan myös vuokrata.

– Agnico-Eagle Finland Oy on varannut jo useamman asunnon työntekijöidensä vuokra-asunnoiksi. He eivät osta asuntoja itse, vaan me etsimme asunnoille ostajan. Käytäntö on toimiva asuntosijoittajan kannalta, kun asunnolle on jo valmiiksi olemassa pitkäaikainen vuokralainen, Kuittinen-Jussila sanoo.

– Myös kuluttaja-asiakas voi ilmoittautua halukkaaksi vuokraamaan asunnon ja otamme mielellämme nimiä vastaan, jotta pystymme hyvissä ajoin yhdistämään vuokralaisen sekä tahon, joka on halukas ostamaan asunnon, hän jatkaa.

Hyvä sijoitus

Kuittinen-Jussila haluaa myös muistuttaa, että esimerkiksi etätöitä tekeville asunnon ostaminen Kittilän kirkonkylältä on hyvä ratkaisu, sillä asunto on helppo saada vuokralle silloin, kun ei ole itse paikan päällä nauttimassa etätyön suomista mahdollisuuksista.

Tulevien isojen rakennushankkeiden myötä vuokra-asunnoille on Kittilässä jatkossa jopa nykyistäkin suurempi kysyntä.

– Meillä itsellämme alkaa pian suuri hotellihanke Utsuvaarassa, joten Asunto Oy Loukisen jälkeen seuraavaksi valmistuva kerrostalo on tällä hetkellä suunniteltu yksistään sekä rakentajien että myöhemmin hotellioperaattorin työntekijöiden käyttöön. Myös Ikkarin kaivos Kittilän ja Sodankylän kuntien rajalla tuo käynnistyessään lisätarvetta työntekijöiden asunnoille.

Lisätietoja ja yhteydenottolomake: www.aaltoconstruction.fi

ASUNTO OY LOUKINEN

Hissillinen 63 asuinhuoneiston kerrostalo

Suunniteltu valmistumisajankohta 1/2025

Taloyhtiö sijaitsee tontilla, johon sijoittuu 3 kerrostaloa. Jokainen kerrostalo omistaa oman määräosan tontista.

Pihalta löytyy autokatos- ja autopaikkoja sekä moottorikelkkapaikkoja, ulkoiluvälinevarasto, suksienvoitelutila ja pyöränpesupiste

Kohteeseen on mahdollista tehdä lisä- ja muutostöitä pintamateriaalien sekä kiintokalusteiden ja parvekelasitusten osalta.

Kohteessa ei ole yhtiölainaa eli asunnonostaja hankkii tarvittavan rahoituksen itse

Kohde ei ole nk. RS-kohde, mikä tarkoittaa, että asuntoja voi myydä rakentamisaikana vain Y-tunnuksen omaaville tahoille

Kuluttaja-asiakkaat voivat tehdä asunnosta varauksen, jolloin kauppa tehdään kohteen valmistuttua