Paikallisuutiset

Käsityötä Tepastosta — Arctic Wind Jewelry tuo koruihinsa tuulahduksen pohjoista

Tepastolaisen koruyrittäjän korvakorut nähtiin viime vuoden Linnanjuhlissa.

Linda Juvonen tekee korut alusta loppuun käsityönä itse. Kuva: Vera Krok

Revontulien hehkun ja lumen kimmellyksen voi kokea muutakin kautta kuin suoraan luonnosta. Lapista, revontulista, arktisesta tuulesta ja merestä inspiraationsa saanut Arctic Wind Jewelry tuo palan pohjoista jokaiselle korujen muodossa.

Taiteilija korujen takana on joulukuussa perheensä kanssa Lohjalta Tepastoon muuttanut Linda Juvonen. Koruinnostus sai alkunsa parisen vuotta sitten Juvosen ollessa opintovapaalla. Aiempaa kokemusta koruaskartelusta ei ollut, joten kaikki lähti aivan alkutekijöistä. Hyvin lähtikin, sillä nykyään Juvonen tekee koruja aktiivisesti myyntiin ja hänellä on oma verkkokauppa. Aihe koruihin tuli omista reissuista.

– Olemme kiertäneet matkailuautolla pohjoisessa ja halusin tuoda pohjoisen tunnelmaa myös Etelä-Suomeen, kun silloin asuimme siellä. Harrastamme leijalautailua ja surffausta, niin tuuli ja meri aiheet tulevat sieltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös yrityksen nimi sai alkunsa osittain harrastuksesta ja tietenkin ajatuksesta ”tuulahdus pohjoista”.

Juvonen tekee kaiken itse. Suunnittelun, korujen teon, verkkokaupan ylläpidon ja aina silloin tällöin hän on myös myyjäisissä myymässä korujaan. Tavoitteena on, että koruyrittäjyydestä saisi kokopäivätyön ja, että koruja pääsisi myymään useammin itse paikanpäälle.

Koruja on myyty ympäri maailmaa, mutta tähän astisen uran kohokohta on ollut, kun Juvonen näki omat korvakorunsa Linnanjuhlissa.

– Tuomaan markkinoilla eräs nainen tuli kyselemään, että tarvitsisi iltapuvun kanssa korvakorut. Sitten näin televisiosta, että siellä ne minun korvakorut on, Juvonen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuten korujen aihekin kertoo, lappi ja luonto on lähellä sydäntä, ja pohjoiseen muuttaminen tuntui luontevalta. Aina pohjoisen reissuilta kotiin ajaessa kaipuu takaisin iski heti. Sattumalta Tepastosta löytyi sopiva asunto, ja kotiutuminen on sujunut hyvin.

– Täällä luonto on niin kaunista ja pääsee ulkoilemaan helposti. Pihasta lähtee latu ja vähän matkan päässä on kota. Tämä on oikeastaan lapsiperheen unelma, Juvonen hymyilee.

Materiaalina käytetään puuta ja akryylia. Uutuutena valikoimaan tullut myös helmiä ja zirkonia sisältäviä koruja. Kuva: Vera Krok
Ilmoita asiavirheestä