Urheilu

Kärki meni kovaa Ylläs-Levi Hiihdossa

Miesten 70 kilometrin kisan voittajaksi nousi Saksan Thomas Bing.

Miesten kisan voittaja Thomas Bing ehti odotella maalissa Kari Varista (oikealla) ja Risto Uusivirtaa lähes pari minuuttia. Kuva: Janne Pussila

Lähes 800 hiihtäjää starttasi lauantaina Ylläs-Levi Hiihdon 70 kilometrin ja 55 kilometrin matkoille upean aurinkoisessa kelissä.

70 kilometrin naisten kisan ylivoimaiseen voittoon hiihti ampumahiihdon kilpauransa jo kolme vuotta sitten päättänyt ampumahiihdon maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen. Miesten 70 kilometrin voitto meni Saksaan Thomas Bingille.

Thomas Bing sai rauhassa tuuletella voittoaan Levin loppusuoralla. Kuva: Janne Pussila

Kaisa Mäkäräinen luisteli huikeaan voittoon 70 kilometrin matkalla jättäen toiseksi tulleen Evelina Niemen 15 minuutin päähän. Kaisa Mäkäräisen voittoaika oli 2.47,45. Toiseksi hiihtäneen Evelina Niemen aika oli 3.02,27 ja kolmanneksi tuli Helena Lundkvist ajalla 3.04,28.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jouduin kisan alussa myös miesten vetohommiin, mutta se kenellä tuntuu olevan paras vauhti, niin se vetäköön. Miehet laskivat sitten alamäissä heittämällä edelle, vaikka minulla oli tänään tosi hyvä suksi. Tämä oli kiva kokemus ja minulla oli parempi kulku nyt kuin keskiviikkona Lapponiassa. Tässä tuli nyt talven kaksi kisaa hiihdettyä, sanoi Kaisa Mäkäräinen maalissa.

Saksan Thomas Bing lähti Ylläsjärveltä heti kisan kärkeen ja piti paikkansa miesten kisassa koko 70 kilometrin matkan ajan. Saksalaisen voittoaika oli 2.35,02. Thomas Bing on kilpaillut useissa maailmancupeissa, maailmanmestaruuskilpailuissa ja olympialaisissa. Toisena maaliviivan ylitti yksi Suomen tunnetuimmista pitkän matkan hiihtäjistä Kari Varis ajalla 2.37,11. Kisan kolmanneksi tuli Risto Uusivirta ajalla 2.37,17.

Bingin perässä maaliin tullut Kari Varis oli tyytyväinen kisaansa.

– Oli tosi mukavaa hiihtää ja kerrankin pääsi hiihtämään vapaalla tämän reitin, Varis totesi maalissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Äkäslompolosta startannut 55 kilometrin matka oli miesten osalta Kittilän yläkoulun yhdeksättä luokkaa käyvän Elmeri Helanderin juhlaa. Maalisuoran loppukiri käytiin kittiläläisten Helanderin ja Oskari Tannisen välillä, jonka Helander vei yhden sadasosan erolla ajalla 2.18,32. Oskari Tannisen aika oli 2.18,33. Kolmanneksi hiihti Joona Soinimaa ajalla 2.22,59.

Naisten 55 kilometrin matkalla kansallisen tason hiihtäjä Rebecca Ehrnrooth ylitti Levillä sijainneen maaliviivan ajalla 2.33,19. Ehrnroothin perässä toiseksi tuli kittiläläinen Annika Autto ajalla 2.44,43 ja kolmannen sijan nappasi kittiläläinen Laura Ollila ajalla 2.46,52.

Tapahtuma sai kiitosta osallistujilta sekä yleisöltä. Myös keli oli mitä parhain.

– Kaikki meni tosi kivasti, ei ole mitään murheita kuulunut. Maaliin tulleet ovat olleet kaikki yhtä hymyä, se kertoo paljon. Järjestelyt tehtiin vimpan päälle ja hiihtäjillehän tätä tehdään, sanoi kilpailujohtaja Mikko Koutaniemi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tänään oli liukas ja nopea keli. Ladut eivät olleet kuitenkaan liian jäiset, laturataryhmälle kiitos hyvin hoidetuista baanoista. Ensimmäiset tulivat maaliin puolituntia odotettua nopeammin, tämä kertoo keliolosuhteista. Teimme tapahtumaa ilon kautta ja onnistuimme täydellisesti, kertoo tuotantopäällikkö Marja Rauhalammi.

Ylläs-Levi Hiihto järjestetään ensi vuonna 6.4.2024 ja hiihtotyylinä on perinteinen. Ilmoittautuminen aukeaa sunnuntaina 16.4.2023.

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja ja maailmanmestari Matti Heikkinen sai maalissa juttuseuraa muun muassa Toni Roposesta. Kuva: Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä