Paikallisuutiset

Helikopterit pörräävät pian Tunturi-Lapissa

Lennot painottuvat Enontekiön ja Muonion alueelle mutta ovat mahdollisia myös Kittilän alueella.

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoona järjestää lentoharjoituksen Tunturi-Lapissa sunnuntaista 24.3. alkaen. Harjoitus kestää 28. maaliskuuta saakka, tiedottaa Maavoimat.

Harjoitukseen osallistuu neljä MD500-kevythelikopteria, ja lentotoiminta painottuu Enontekiön ja Muonion alueille. Koulutuslennot ovat mahdollisia myös Kittilän ja Kolarin alueilla. Harjoitukseen osallistuu palkattua henkilöstöä, kadetteja ja varusmiehiä, yhteensä alle 50 henkilöä.

Tavoitteena Utin lentoharjoituksella on kouluttaa helikopteriohjaajiksi opiskelevia kadetteja, muita lentomiehistöjä ja lentoteknistä henkilöstöä toimimaan MD500-helikoptereilla Lapin tunturialueiden talviolosuhteissa, jotka voivat olla vaativat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koulutuslentojen aikana tehdään maastolaskuja ja käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta. Harjoituksen aikana helikoptereita voidaan myös joutua tankkaamaan väliaikaisissa tukeutumispaikkoissa. Lentotoimintaa on kaikkina vuorokauden aikoina, ja harjoituksista voi aiheutua äänihaittaa paikallisille.

Helikopterien siirtolennot tapahtuvat Kouvolan Utin ja Enontekiön välillä.

Ilmoita asiavirheestä