Paikallisuutiset

Britit edelleen suurin kansainvälisten vieraiden ryhmä – kotimaisten matkustajien osuus pienessä laskussa

Joulupukin mökki on suosittu kuvauskohde Levillä niin kotimaisten kuin ulkomaalaisten vieraiden keskuudessa. Kuva: Janne Pussila

Levin seitsemän kuukautta kestävä talvikausi sekä säilölumen luoma lumivarmuus houkuttelivat uusia vierailijoita alueelle erityisesti loka-joulukuussa.

Lokakuussa 2023 kansainvälisten yöpymisten määrä kasvoi 49 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Kasvu jatkui maltillisemmin marraskuussa (23 %) ja joulukuun ensimmäisillä viikoilla.

Iso-Britannia jatkaa Levin suurimpana kansainvälisenä asiakaskuntana, ranskalaiset seuraavat toisena ja alankomaalaiset heti perässä. Alankomaalaisten, belgialaisten ja irlantilaisten yöpymisten määrä kasvoi eniten talvikaudella 2023–2024.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Reittilentojen määrän kasvu Kittilään muuttaa matkailijaprofiilia, kun yhä useampi vierailija tekee varaukset omatoimisesti verkkokauppojen kautta sen sijaan, että ostettaisiin valmiita, kaiken sisältäviä matkapaketteja. Reittilentomatkustajat vuokraavat enemmän autoja, ruokailevat oman aikataulun ja mieltymysten mukaan, sekä ostavat monipuolisesti erilaisia elämyksiä joko ennakkoon verkkokaupasta tai paikan päällä Levin matkailuneuvonnasta.

– Kotimaisen matkailijoiden osuus on harmillisesti ollut pienessä laskussa. Tämä varmastikin heijastelee kotimaamme taloudellista tilannetta. Kotimaisella asiakkaalla on edelleen suuri merkitys alueellemme, ja onkin ollut ilo huomata, että suomalaiset ovat tehneet tulevalle kesälle enemmän varauksia kuin viime vuonna tähän aikaan. Myös keskieurooppalaisten kiinnostus Lapin kesää kohtaan alkaa varovaisesti näkyä, Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen kertoo.

Kittilän lentokentän koko talven matkustajamäärä kasvoi 13 prosenttia, nousten 353 000 matkustajaan, kun edellisellä kaudella 2022-2023 matkustajia oli 312 000.

Ilmoita asiavirheestä