Tapahtumajutut

Ylläs–Levi-hiihto on kevään hiihtokauden kohokohta — Katso parhaimmat katselupaikat tästä!

Hiihtoreitin latuverkosto on suljettu muilta käyttäjiltä perjantaista 5. huhtikuuta kello 20 alkaen.

Suomen kovimmat kuntohiihtäjät pääsevät kisailemaan tunturista tunturiin vievälle Ylläs-Levi-reitille. Kuva: Miika Sirkia

Hiihtokausi huipentuu Tunturi-Lapissa 6. huhtikuuta, kun Ylläs—Levi-hiihto järjestetään taas. Kilpailu hiihdetään perinteisellä tyylillä ja reitti kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Ylläsjärven, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville.

Matkoina on 70 ja 55 kilometriä, ja reitin varrelle odotetaan sankoin joukoin yleisöä. Tapahtuman verkkosivuilta löytyvään karttaan on merkitty parhaimmat katselupaikat reitin varrelta.

70 kilometrin matkan lähtöä pääsee seuraamaan alkaen kello 9 aivan lähtöpaikan vierestä Ylläs Ski Resortin Ylläsjärven puolelta. Myös laskettelukeskuksen Äkäslompolon puolen parkkipaikalta pääsee helposti reitin varteen kannustamaan hiihtäjiä. 70 kilometrin matkan ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen ringin sisäänkäynnin kohdalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hiihdon katseluun on helppo yhdistää myös eväsretki, sillä Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille pääsee vaikka lumikengillä, josta näkee Kellostapulinkurua pitkin hiihtävät kilpailijat. Tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla. Kukastunturin päälle pääsee mukavasti lumikengillä tai Fatbike-pyörällä ja latukahvila Kotamajaan myös hiihtäen.

50 kilometrin matkan lähtöpaikka ja yksi huoltopiste sijaitsee Äkäslompolojärven jäällä. Lähtö on kello 10.30. Alueella on myös lasten hiihtokilpailu kello 10.

Leville päin edetessä kisaa voi seurata Aakenuspirtiltä sekä latukahvila Kätkän laavulta, mihin molempiin pääsee myös hiihtäen. Maaliviiva on ravintola Vinkkarin edessä, missä pääsee hurraamaan kisaajat maaliin.

Ilmoita asiavirheestä