Paikallisuutiset

Uudistununeen skeittiparkki Oliverin avajaisia juhlistetaan sunnuntaina Levillä

Kokobetoninen skeittiparkki tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia.

Janne Kairola skeittiparkki Oliverissa. Kuva: Miia Korhonen

Kittilän kunnan rakentama skeittiparkki valmistui lokakuussa 2023. Skeittiparkin avajaisia juhlistetaan sunnuntaina 16. kesäkuuta kello 13-18 Sirkassa osoitteessa Gondolitie 5.

Tapahtuma on kaikille avoin ja sen järjestävät Kittilän kunnan liikuntapalvelut, Levi Ski Resort ja Visit Levi. Tarjolla on musiikkia, kisailua ja virvokkeita.

Kuntalaiset ovat päässeet olemaan osana aktiivisesti skeittiparkin eri vaiheissa kuten Kittilän nuorisovaltuuston pitämässä äänestyksessä parkin nykyisestä sijainnista ja nimestä. Nimi äänestettiin nimikilpailussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uuden kokobetonisen skeittiparkin hanke sai alkunsa 2018 kuntalaisaloitteella, jonka kirjoitti yli 200 innostunutta harrastajaa.

Hankkeen on laittanut alulle Oliver Liukkonen, josta inspiroituneena uuden parkin nimi tulee.

Opiskelujen ja armeijan vuoksi Liukkonen ei ole vielä itse päässyt kokeilemaan parkkia, mutta on sitä innokkaana testaamassa ensimmäistä kertaa parkin avajaisten aikoihin.

– Hienoahan se on kun Levillä on nimikkoparkki, Oliver Liukkonen sanoo

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liukkosen mukaan vanerit olivat heikossa kunnossa vuosia vanhassa parkissa, ja siksi betoni materiaalina mahdollistaa kestävämpää käytettävyyttä ja helpompaa huoltoa. Hän korosti aloitteessaan sen yhteisöllistä vaikutusta, sillä parkki keräisi paljon kävijöitä.

– Uusi parkki on huomattavasti parempi, ei oo riskiä, että joku menee rikki, ja sen puitteet mahdollistavat monipuolisempaa skeittausta, Alppilukiota käyvä Paavo Poutanen kommentoi

– Yhdessä alppikoululaisten kanssa ollaan käyty viettään aikaa siellä, on kiva kun on tuollainen mahdollisuus, yhdistää ihmisiä, Oliver Alatalo sanoo.

Janne Kairola parkissa. Kuva: Miia Korhonen

Paikalliset Elina Ruokanen ja Janne Kairola ovat saapuvasta sateesta huolimatta perjantai iltaa viettämässä parkissa. Parkissa riittää vilinää, mutta kaikille temppuilijoille löytyy rutkasti tilaa. Kairola ja Ruokanen kertovat viettävänsä paljon aikaa parkissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Poolia tulee harjoiteltua, kun se on aivan uusi juttu, edellisessä ei ollut sellaista, kommentoi Kairola.

Ruokanen muistuttaa lapsia, että kyseessä on skeittiparkki eikä leikkikenttä.

– Hyvä muistaa turvallisen tilan periaatteet. Kun me aikuiset ollaan täällä niin ohjataan ja autetaan. Opetellaan yhteisöllisyyttä, Ruokanen sanoo.

Jamie Dyson. Kuva: Miia Korhonen

Jamie Dyson ja ystävänsä kertovat parkin olevan hyvä ja yhteisöllinen paikka tavata uusia ihmisiä, sillä se on ilmainen ja siellä oppii aina uutta. Dyson sanoo käyvänsä parkissa aina kun mahdollista.

– Se on parasta vapaa-ajan viettoa, vielä kun tässä olisi grilli vieressä, niin olisi aivan täydellistä, hän naurahtaa.

Jamie Dyson näyttää taitojaan. Kuva: Miia Korhonen

Kunnan liikuntatoimi pitää parkkia hyvänä investointina sekä liikuntakulttuurisesta että myöskin nuorisokulttuurisesta näkökulmasta tarkasteltuna. Hyvin suunniteltu parkki palvelee skeittaajien lisäksi myös potkulautailijoita, rullaluistelijoita sekä BMX-pyöräilijöitä.

Muokattu tapahtuman ajankohta, mikä siirrettiin sääennusteen vuoksi sunnuntaiksi.

Ilmoita asiavirheestä