Paikallisuutiset

“Tätä reissua on odotettu” – Vapun juontava Lyömättömät on valmiina koitokseen

Radiosta tuttu freestyle rap -yhtye juontaa tapahtumia ja keikkailee ympäri tunturia läpi koko vappuviikonlopun.

Lyömättömät-yhtye koostuu Kosolasta, Solosesta ja Xmiehestä. Kuva: Universal Music handout

Morjesta Lyömättömät-yhtyeen Solonen. Mitä fiiliksiä kevät on herättänyt?

– Tosi hyvä fiilis on nyt. Talvi on aina vähän sellainen, että muutaman kuukauden tuntuu normaalia hölmömmältä ja ei oikein herää päiviin. Nyt kun aurinko taas näkyy, niin tuntuu, että saa kymmenen prosenttia ekstraa kaikkeen. Kai sitä on niin kesäihminen.

Olette viime vuoden tapaan tulossa juontamaan Levin Mayday-vappujuhlaa. Miten tähän spektaakkelin valmistaudutaan?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Levin vappu on koko kevään ollut kaikille meille se reissu, ja tätä on odotettu. Ei kai sitä etukäteen tarvi kuin pitää kiinni hyvästä mielestä ja lähteä tekemään. Viime vuonna oli todella hauskaa, ja tapahtuma meni omalla energiallaan. Mentiin paikasta toiseen ja rokattiin aina mitä missäkin vaadittiin, freestyleä ja juontamista.

Tuleeko muutoin Lapissa käytyä paljon?

– Kalastusta harrastan ja Kokkolasta kun olen kotoisin, niin sieltä on tehty Lappiin reissuja. Aika rakas alue Suomea se on siinä mielessä. Useamminkin pitäisi päästä, mutta täältä Helsingistä jos lähtee vaikka Tenojoelle kalaan, niin ei se mikään viikonloppureissu voi olla.

Teillä on tänän vappuna Levillä ainakin iltapäiväklubia ja juontohommia. Mitäs kaikkea on luvassa?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hauska juttu kun en vielä itsekään oikein tiedä! Viime vuonna räppäiltiin rinteessä ihmisten antamista aiheista, oltiin jossakin lonkerovajassa, jossa freestyle-jutut meni vähän enemmän k-18-puolelle, ja sitten toisaalla vedettiin lapsiystävällisempi setti. Ollaan aika venyvä porukka. Sitten eturinteillä juonnettiin vesilaskua ja lopuksi laitettiin homma ihan mayhemiksi siinä vappuletkassa.

Minkälainen henkinen ponnistus kolmepäiväinen juonto- ja räppikeikka on?

– Kyllä tämä on lähinnä hiton hauskaa tekemistä, eikä tähän liity sillä tavalla paineita kuin vaikka johonkin yksittäiseen 90 minuutin keikkaan, jossa jengi on maksanut pelkästään siitä, että tulee katsomaan meitä. Leville ihmiset ovat muutenkin tulleet laskettelemaan ja vapunviettoon, niin yleisö on jo valmiiksi viihtymässä. Me olemme sitten tosi kiva lisämauste siinä tunnelmassa.

Kun on vuosia tehnyt freestyle-keikkoja, niin miten homma pidetään edelleen tuoreena?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Esimerkiksi Lyömättömät-radioshow’ssa me annetaan ihmisten tosi paljon päättää, että mitä ne haluaa meidän tekevän. Monesti myös yksinkertainen on paras ratkaisu. Me olemme Freerap-bändillä alkaneet joskus liikaakin pilkkomaan sitä hommaa, ja se on mennyt sellaiseksi 1940-luvun jatsiksi... Mutta sen olen huomannut, että kun esiintyessä on hyvä energia, niin voi välillä heittää huonojakin riimejä, ja silti yleisö nauraa, kun se tulee ulos oikealla tavalla. Improvisaatioartistin elämässä kaikista tärkeintä on, että se elämän energia on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Onko kokemuksen syvällä bassoäänellä antaa vapun juhlijoille jotakin ennakko-ohjeita?

– Muistakaa myös vesi. Me halutaan kaikista mahdollisimman paljon irti.

Ilmoita asiavirheestä