Ajanviete

Sumua, tuulta ja hymyileviä suita — Näin hiihtolomapäivää vietetään Levin rinteissä

Hiihtolomaviikko etenee iloisissa tunnelmissa säästä ja ruuhkista huolimatta.

– Mihin seuraavaksi? kuuluu iloinen huudahdus kutoshissin ala-asemalta.

On tiistai-aamu ja toinen hiihtolomaviikko on pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin. Lumisade on vihdoin lakannut ja tuulikin hieman tyyntynyt. Sää on muuten oikein mukava, mutta jo alhaalta näkee, ettei kauhean ylös tarvitse nousta kun näkyvyys heikkenee. Se ei kuitenkaan tunnu menoa hidastavan, sillä laskijoita kulkee hyvään tahtiin ylös ja alas. Kaikki hissit ovat auki, joten iloiset lomalaiset pääsevät mukavasti seilailemaan rinteestä toiseen ilman pelkoa umpikujaan joutumisesta.

Eveliina Rantala (vas.) ja Tuulevi Kuisma nauttivat laskupäivästä säästä huolimatta. Kuva: Vera Krok

Tuulevi Kuisma on tullut Jyväskylästä viettämään hiihtolomaa ystävän luokse Ylläkselle. Viime talvena Levillä työskennellyt Kuisma kertoo, että yhdeksi päiväksi oli tultava tuttuihin maisemiin laskemaan. Ylläkseltä Leville laskemaan saapuneet kaverukset kertovat, etteivät huono näkyvyys ja ihmismäärä ole haitannut laskupäivää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Täällä ylhäällä ei oikein näe mitään, mutta laskeminen tuntuu hyvältä ja kivaa on, Eveliina Rantala sanoo.

– Ankkurihissijonot liikkuu aika mukavasti, että ei ole jonot haitannut, vaikka porukkaa onkin. Tuntuu, että Ylläksellä oli vähän vähemmän ihmisiä, Kuisma kertoo.

Hiihtolomaviikko Levillä Kuva: Vera Krok
Tuikku toimii suosittuna levähdyspaikkana myös hiihtolomaviikoilla. Kuva: Vera Krok

Näkyvyys totta tosiaan on heikko, mutta suksi luistaa! Pakkanen on kiristynyt muutamalla asteella ja viisi pakkasastetta pitää rinteet kunnossa liialta sohjoontumiselta. Paikka paikoin jäätä saa kuitenkin varoa, kun tuuli sekä laskijat liikuttaa lunta rinteeltä.

Näköalaravintola Tuikun edustalla käy lounasaikaan kuhina. Nälkäiset laskijat suuntaavat sankoin joukoin pitsabuffetiin ja kaakaolle. Näky muistuttaa lähes uuden vuoden ruuhka-aikoja, mutta aivan ulos asti jono ei sentään ylety.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sumumassa katkaisee maiseman. Kuva: Vera Krok
Jade Mäkinen (oik.) ja Milla Saarinen (vieressä) ovat tulleet Leville viettämään hiihtolomaa perheen kesken. Kuva: Vera Krok

Jade Mäkinen ja Milla Saarinen ovat tulleet viettämään hiihtolomaa perheen kesken. Laskupäiviä on kertynyt jo useampi alle, sillä koko loma on pyhitetty laskettelulle. Tiedossa oli, että ihmisiä on tähän aikaan vuodesa paljon liikkeellä, joten pienet ruuhkat eivät ole hidastaneet menoa.

– Aamulla on ollut rauhallisempaa ja on päässyt hyvin jonottamatta. Tänään on todella sumuista, mutta alhaalla sentään näkee jotain. Se on ihan positiivista, Saarinen naurahtaa.

– Joo, ei ole jonot haitannut laskemista. Sää on ollut vähän huono, niin en tiedä jättääkö ihmiset tulematta rinteeseen, Mäkinen pohtii.

Gondolilla oli jälleen pitkät jonot, mutta eteenpäin päästiin ripeästi. Kuva: Vera Krok

Tuttuun tapaan Gondoli2000-hissi sekä tuolihissit keräävät jonoa, mutta kaikesta huolimatta jonot liikkuvat nopeasti. Ilmassa on aistittavissa kepeää lomatunnelmaa, kun kanssalaskijat naureskelevat ja heittävät vitsiä porukoissaan. Hulvattomia lasketteluasuja ei tällä kertaa näy – ehkä pääsiäisenä sitten.

Huipulla ympärillä oli vain valkoista. Kuva: Vera Krok
Pistettiinpä sitä kesken laskujen myös jalalla koreaksi. Kuva: Vera Krok
Ilmoita asiavirheestä