Urheilu

Reittimestari kertoo 38 vuoden kokemuksella, että hyvältä näyttää – katso tästä avajaisviikonlopun ohjelma

Levillä avataan Suomen maastohiihtokausi yhteen suuntaan 2,1 kilometrin mittaisella säilölumiladulla. Kuva: Janne Pussila

Levin laskettelukausi avataan perjantaina 6. lokakuuta hyvissä olosuhteissa.

Luvassa on pakkasta yöksi ja päiväksi vain maltillisia plus-asteita. Lisäksi aurinkokin lienee esillä koko avajaisviikonlopun ajan.

Laskettelukausi käynnistyy Eturinteellä kello 9.30.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen maastohiihtokausi käynnistyy Draivilla kello 10.00. Latua on 2,1 kilometriä suuntaansa. Latua on tehty golfilta pumppaamolle saakka ja kylälle päin viitoshissille saakka.

Video: Janne Pussila

Niin hiihtämään kuin laskemaankin päästään ajankohtaan nähden jopa hämmästyttävän hyvissä olosuhteissa. Säilölunta on ollut ennätyksellisen paljon käytössä ja säätkin muuttuivat suotuisiksi juuri sopivasti kauden kynnyksellä.

38 vuotta Levin reittejä rakentanut ja hoitanut Hannu Levinheimo luovutti jo reittivastaavan tehtävät Jouko Majavalle, mutta hän jatkaa vielä töissä marras- tai joulukuulle saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levinheimo on nähnyt monenlaisia kauden avauksia. Tänä vuonna tilanne on hyvä, sillä yöpakkaset tulivat kuin tilauksesta.

– 10 vuorokauden ennuste näyttää joka yölle pakkasta eikä päivälämpötilatkaan nouse korkealle. Jos näin menee, niin latu ja rinne kestävät kunnialla siihen saakka, kun talvi alkaa oikeasti. Ajankohtaan nähden tilanne näyttää hyvältä, Levinheimo kertoo.

Viime vuonna tilanne oli täysin päinvastainen.

– Vuodet eivät ole veljiä keskenään. Viime vuonna jouduttiin antamaan tekohengitystä ja taiteilemaan ihan kunnolla, että saatiin pidettyä latu hiihdettävänä. Jospa tänä vuonna olisi kuivempaa, Levinheimo toivoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Levinheimo jää eläkkeelle tyytyväisenä tekemästään työstä, sillä reitistö on kasvanut ja kehittynyt valtavasti. Myös lumetus on ollut Levinheimon vastuulla.

– Onhan tässä otettu hirmuisia askelia. Reitistö on mullistunut, kun aluksi tuli kelkkapuolikin mukaan ja nykyään kävely- sekä pyöräilyreitistö on iso juttu. Homma on paisunut kaikilta osin.

Golfkausi päättyi 1.10. ja hiihtokausi alkaa 6.10. Kuva: Janne Pussila

Avajaisviikonlopun ohjelma

PERJANTAI 6.10.

9:30 - Rinteet avautuvat, ja Levi siirtyy talviaikaan. Rinteistä avataan Levi Glacier ja Eturinteen parkki, bagjump flatbag sekä kumparerata. Hisseistä avataan Glacier Express, North ja Eturinteen mattohissi.

10:00 - Suomen maastohiihtokausi starttaa Draivilla ja hiihdettävissä on yhteen suuntaan 2,1 kilometriä säilölumilatua. Latuvalaistus klo 23.00 asti.

14:00 - Alpen Rinnerieha eturinteillä

17:00 - Lappicupin freeski- ja snowboardsessarit parkissa ja bagjumpilla.

19.00 - Black Crowsin leffailta Café & Bar Kodassa

19.00 - Rinteet ja hissit sulkeutuvat.

LAUANTAI 7.10.

9:30 - Rinteet ja hissit avataan.

10:00 - Kauden uutuuksia Glacierilla. Paikalla mm. Atomic, Salomon, Black Crows, Fischer ja Nitro.

10:00 - 11:00 Riitta-Liisa Roposen kanssa hiihtokausi käyntiin. Ritu antaan vinkkejä perinteiselle hiihtotavalla ja siihen, miten alkukauden harjoittelu kannattaa aloittaa.

11:00 - Alpen Rinnerieha jatkuu eturinteillä.

12:00 - Leevi Ahma jakaa laskuvinkkejä perheen pienimmille.

12:00 - 16:00 Kamakirppis ravintola Tuikussa by Vapaalaskuseura Leviät. Voit tuoda laskukamoja kiertoon. Taustalla pyörimässä paikallisia laskuleffoja. Ravintolapalvelut käytössä.

16:00 - Lappicupin freeski- ja snowboardsessarit sekä hyppykilpailu.

18:00 - Zero Pointilla huippuasiantuntijoiden vinkkejä lasketteluvälineiden ja maastohiihtosuksiesien huoltamiseen.

19.00 - Rinteen ja hissit sulkeutuvat.

Ilmoita asiavirheestä