Kolumnit

Päätoimittajalta: Sesonkien vaihtelu on rikkaus

On jännittävää elää ja kokea Levin sesongit läheltä.

Itse olen valmis julistamaan huhtikuun vuoden huippusesongiksi, mistä moni muukin on samaa mieltä. Toukokuusta sen sijaan on puhuttu rospuuttoaikana, jolloin mitään ei voi tehdä missään. Saa täällä ainakin olla rauhassa, sillä on lähes epätodellista, miten vapunpäivänä vedetään töpselit irti ja lähes kaikki katoavat jonnekin. Se tapahtuu hetkessä. Moni paikallinenkin katoaa mahdollisuuksien mukaan lomille ja reissuilleen.

Levin toukokuu on ainakin minulle mainettaan parempi. Palvelut ovat pitkälti kiinni muutamia tärkeimpiä lukuun ottamatta, mikä on ihan ymmärrettävää, sillä välillä täytyy huoltaa, kehittää ja levätäkin, eikä täällä silloin tosiaan juuri ketään edes olisikaan. Koko kevään kestävä ikuinen lauantai muuttuu kuin taikaiskusta entisaikojen sunnuntaiksi, jolloin kaikki oli pyhäpäivinä kiinni. Huhtikuun hulinoiden jälkeen kylilläkin on vain rauhaa ja hiljaisuutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toukukuun alussa vielä hiihdettiin huippuolosuhteissa ja loppukuusta päästiin jo uimarannalle aurinkoa ottamaan, kun kesäkelit löysivät tännekin. Koko kuukauden oli nätit pyöräilykelit.

Kesäkuussa alkoi kunnon kuhina, kun hyttysiä oli joidenkin kauemmin täällä asuneiden arvion mukaan jopa ennätysmäärä. Onneksi populaatio heikkeni ainakin hetkeksi omilla nurkillani juhannuksen jälkeen.

”Kaikki ollaan yhtä ja samaa, joten rauhaa ja rakkautta vaan” -ajattelu joutuu kyllä koetukselle näiden verenhimoisten inisiöiden kanssa. Verkkohattu ja kevyet pitkät vaatteet tekevät kuitenkin kenet tahansa immuuniksi hyttysille, vaikka ilman myrkkyjäkin. Kotiovella pidän todella tarkkaa nollatoleranssia ja eteisessä on aina tappotalkoot innokkaimpien tunkeilijoiden suhteen. Joskus väkivalta on ratkaisu ja kaikkeen tottuu.

Toki ihan ihmisvieraitakin alkoi tulla Leville kesäkuussa, vaikka suhteellisen vähäinen määrä nätisti tähän mittakaavan katoaakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heinäkuun loppupuolella yhä hieman uinuvaan kylään tulee kertarysäyksellä eloa, kun Bike & Outdoor Fest ja Lapland O Week -tapahtumat järjestetään samalla viikolla. Luvassa on lähes kaikkia mahdollisia pyöräilylajeja, suunnistusta ja triathlonia niin huippu-urheilijoille kuin kuntoilijoillekin. Siitä tulee hieno viikko!

Ilmoita asiavirheestä