Urheilu

Noin tuhat suunnistajaa etsii Levillä rasteja heinäkuun puolivälissä

Lapland O Week -suunnistustapahtumassa jokainen osallistuja saa valita päivittäin itselleen sopivat radat 10 eri radan joukosta.

Lapland O Week suunnistustapahtuma järjestetään Levillä ensi kesänä 20.-25.7.

Lapland O Week suunnistustapahtuma järjestetään Levillä ensi kesänä 20.-25.7.2024.

Suunnistustapahtuma järjestetään samaan aikaan Levi Bike & Outdoor Festin kanssa.

Lapland O Week on tunnettu rennosta tunnelmastaan, mikä tekee siitä sopivan tapahtuman kaikentasoisille sekä ikäisille suunnistajille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suunnistusviikko tarjoaa jokaiselle oman tasoista haastetta ja suunnistettavaa. Osallistuakseen ei tarvitse olla huippusuunnistaja, sillä tapahtuma on avoin kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille.

– Lapland O Weekissa elämys on etusijalla. Tapahtumapaikoilla on hyvät palvelut ja mukavaa tekemistä kaikille osallistujille. Lapset ja lapsiperheet on myös huomioitu eikä suorituspaikoille tarvitse ajella autolla, kaikki on lähellä, kertoo Lapland O Weekin tapahtumajohtaja Antti Vainio.

Levin kauniit maisemat ja hyvät palvelut luovat täydelliset puitteet unohtumattomalle suunnistuseikkailulle.

– Lapin ainutlaatuinen luonto tekee suunnistamisesta elämyksen. Täällä pääset nauttimaan koskemattomasta metsästä ja upeista avotunturin maisemista. Etelän peltojen, kallioiden ja tiheän metsän sijaan tarjolla on helppokulkuisempaa maastoa ja tunturiavaruutta. Leviltä löytyy myös suunnistuksellisesti haastavampia reittejä kokeneemmille suunnistajille, kertoo Lapland O Weekin tapahtumajohtaja Antti Vainio.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumaan osallistuu yleensä noin tuhat suunnistajaa, jotka tuovat mukanaan perhettä, ystäviä sekä tukijoukkoja.

– Lapland O Weekin formaatti on joustava ja monipuolinen. Jokainen osallistuja saa valita päivittäin itselleen sopivat radat 10 eri radan joukosta. Radat vaihtelevat taitotason ja matkan mukaan, päivittäin on tarjolla pitkiä ja lyhyempiä ratoja. Yhteensä jokaisena päivänä tarjolla on noin 50 rastia. Lisäksi tapahtumassa on kilpasarja "Erämaa valtiaat," johon osallistuu Suomen huippusuunnistajia, mukaan lukien maajoukkuesuunnistajia, kertoo Antti Vainio.

Tapahtumaan odotetaan noin tuhatta suunnistajaa.

Visit Levin tapahtumapäällikkö Pilvi Mäenpuro on luonnollisesti innoissaan Levin uudesta tapahtumasta.

– Toivottavasti myös aiemmin Levin ympäristössä vierailleet innostuvat kokeilemaan lajia ja tutustumaan maastoon uudesta näkökulmasta. Lapland O Weekin konsepti matalan kynnyksen tapahtumana on hieno lähestymistapa ulkona liikkumiseen ja itsensä haastamiseen.

Ilmoita asiavirheestä