Paikallisuutiset

Levin talvikausi oli ennätyksellinen – “Ensi talvesta on tulossa vähintään yhtä hyvä”

Ulkomaalaisten vieraiden määrä lisääntyi voimakkaasti.

Levin rinteillä laski tänä talvena ennätysmäärä vieraita. Kuva: Visit Levi

Levin hiihtokeskus menestyi erinomaisesti kuluneella talvikaudella. Konsernin liikevaihto kasvoi 3,4 prosenttia viime vuoteen nähden yltäen näin uuteen ennätykseen.

Visit Levin myynti kasvoi 3,5 prosenttia viime kauteen verrattuna.

Kittilässä kirjattiin 11,3 prosenttia kasvua rekisteröityjen yöpymisten määrässä marraskuusta 2022 maaliskuuhun 2023.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kotimaiset asiakkaat löysivät viime talvena Levin ennätyksellisen hyvin ja tämä kausi on ollut jatkumoa sille. Kotimaisten asiakkaiden määrä Levin rinteillä onkin kasvanut viidenneksen verrattuna koronaa edeltäviin huippukausiin. Ulkomaisten asiakkaiden määrä kasvaa hiihtokeskuksen palveluissa tasaisesti ja rinneasiakkaista jo yli 15 prosenttia on ulkomaisia asiakkaita, kommentoi Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Visit Levin talvikauden (marras-huhtikuu) myyntiluvut saavuttivat saman huippumyyntitason kuin edelliskaudella. Levillä maaliskuussa järjestetty Interski-tapahtuma ja vahvat kuukaudet, marras- ja helmikuu, vauhdittivat menestyksekästä talvikautta. Tämän vuoden Levi MayDayn eli vapun ohjelma kiinnosti vierailijoita, sillä viime vuoteen verrattuna vapun ajan myynti oli 20 prosenttia parempi.

– Levi on valinnut tapahtumat osaksi markkinointistrategiaansa ja on hienoa nähdä, että tapahtumilla on selkeä vaikutus myyntiin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi talvesta on tulossa vähintään yhtä hyvä, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Kittilässä tapahtui merkittävä kasvu rekisteröityjen yöpymisten määrässä marraskuusta 2022 maaliskuuhun 2023. Tänä aikana kirjattiin 349 000 yöpymistä, mikä on 11,3 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan. Kotimaisten yöpymisten määrä väheni samalla 19 prosenttia, kun taas kansainvälisten vieraiden yöpymisten määrä kasvoi 38 prosenttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erityisesti vierailijat Iso-Britanniasta, Ranskasta, Hollannista, Saksasta, Itävallasta, Belgiasta ja Norjasta ovat löytäneet tiensä Kittilään, sillä näistä maista saapui suurin osa ulkomaalaismatkailijoista. Esimerkiksi Itävallasta tuli peräti 87,7 prosenttia enemmän matkailijoita kuin edellisvuonna. Kaiken kaikkiaan rekisteröityjen saapumisten määrä kasvoi 16 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ja näistä saapumisista 60 prosenttia oli ulkomaisia vierailijoita.

Levillä joulukuussa järjestettyjen joulupukki- ja husky -aktiviteettien lisäksi kelkka- ja poroajelut sekä revontuliohjelmat olivat suosituimpia aktiviteetteja läpi talvikauden. Erityisesti keväällä pidemmät kelkkaretket ja husky-ohjelmat olivat kysyttyjä.

Pilkkiohjelmat olivat suosittuja, etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Ulkomaalaiset vierailijat kyselivät yhä enemmän avanto- ja saunamahdollisuuksista, mikä oli huomattava trendi verrattuna edellisvuosiin. Suomalaisten vierailijoiden suosituimpia aktiviteetteja olivat jääkarting, kelkkailu, ratsastus ja lyhyet huskysafarit. Uutuusaktiviteetti lumisurffaus oli erityisen suosittua suomalaisten keskuudessa.