Urheilu

Levin Multigolfpuistossa avajaiset lauantaina

Multigolfpuisto on kaikille avoin ja ilmainen. Kuva: Janne Pussila

Kaikille avoin ja ilmainen Levin Multigolfpuisto avataan virallisesti lauantaina.

Levin golfkentän harjoitusalueen yhteyteen rakennettu Multigolfpuisto pitää sisällään kolme golfväylää, jotka ovat pituudeltaan 55 – 80 metriä.

Perinteisen golfin lisäksi puistossa voi pelata myös frisbeegolfia, futisgolfia ja puistogolfia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Multigolfpuiston avajaiset pidetään lauantaina 26.8. kello 15.00 alkaen. Luvassa on tutustumista eri lajeihin, pikku kisaa ja tarjolla on makkaraa. Tilaisuus on kaikille ilmainen.

Levin Multigolfpuiston par3-kenttä:

Video: Janne Pussila

Par3-kenttä on suunniteltu nuoriso ja aloittelijat mielessä, joten radalle ei turhaan ole tehty ylimääräisiä haasteita vaan enemmänkin antamaan onnistumisen tunteita. Toki golfpallon lyöminen pienellä mailalla pieneen reikään maassa on silti aina haastavaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Par3-kenttä palvelee hyvin myös jo pelaavia golffareita, tarjoten nopean mahdollisuuden pelata muutama väylä pikaisesti tai antaa pelinomaista harjoittelua lähipeliin.

Keinonurmi pidentää kautta kummastakin päästä. Kuva: Janne Pussila

Avauslyönnit lyödään tekonurmelta. Myös greenit ovat tekonurmea. Materiaalien vuoksi on myös mahdollista pitää puistoa auki huomattavasti laajemmin kun normaali kenttää. Tavoitteena on, että kentällä pystyisi pelaamaan lumentuloon asti, ja keväällä huhtikuussa harjaamaan tyhjäksi lumesta jo heti kun lumentulo lakkaa.

Kenttä on kaikille ilmainen eikä vaadi jäsenyyttä tai muita maksuja.

Futisgolf on yhdistelmä jalkapalloa ja golfia. Lähtökohtana on saada pallo aloituspisteestä reikään mahdollisimman pienellä potkumäärällä, eli sama periaate kuin golfissa. Futisgolfissa sen sijaan ei käytetä muita välineitä kun jalkapalloa ja omia jalkoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Multigolfpuiston toteutti Levi Golf ry -seura. Lapin ely-keskus myönsi tukea hankkeen toteuttamiseen.

Ilmoita asiavirheestä