Urheilu

Levin Multigolfpuisto on nyt kaikkien käytettävissä

Ilmaisella ja kaikille avoimella kentällä voi pelata perinteisen golfin lisäksi frisbeegolfia, futisgolfia ja puistogolfia.

Paavo Hedlund oli virallisten avajaisten jälkeen ensimmäinen pelaaja. Hän valitsi lajikseen frisbeegolfin. Kuva: Janne Pussila

Levillä avattiin lauantaina 26. elokuuta pitkään haaveiltu Multigolfpuisto.

Multigolfpuisto pitää sisällään kolme golfväylää, jotka ovat pituudeltaan 55–80 metriä.

Perinteisen golfin lisäksi puistossa voi pelata myös frisbeegolfia, futisgolfia ja puistogolfia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kenttä on kaikille ilmainen eikä vaadi jäsenyyttä tai muita maksuja.

Kun Levin golfkenttä laajeni 18-reikäiseksi viisitoista vuotta sitten, alkoivat puheet harjoituskentästä. Lopulta projekti käynnistyi kunnolla vuonna 2020.

Multigolfpuisto on Levi Golf ry:n hanke, joten siihen voitiin hakea ja saatiin noin 76 000 euron tuki ely-keskukselta. Kenttä vaati lisäksi noin 1 000 talkootyötuntia ja 150 talkoilla tehtyä konetyötuntia.

Par3-kentällä voidaan pelata jo huhtikuulta alkaen, sillä lyöntipaikat ja greenit on tehty tekonurmesta. Kuva: Janne Pussila

Par3-kentän avauslyönnit lyödään tekonurmelta. Myös greenit ovat tekonurmea. Materiaalien vuoksi on myös mahdollista pitää puistoa auki huomattavasti laajemmin kuin normaalia kenttää. Tavoitteena on, että kentällä pystyisi pelaamaan lumentuloon asti, ja keväällä huhtikuussa harjaamaan tyhjäksi lumesta jo heti kun lumentulo lakkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Par3-kenttä on suunniteltu nuoriso ja aloittelijat mielessä, joten radalle ei turhaan ole tehty ylimääräisiä haasteita. Toki golfpallon lyöminen pienellä mailalla pieneen reikään on silti aina haastavaa.

Par3-kenttä palvelee hyvin myös jo pelaavia golfareita, tarjoten nopean mahdollisuuden pelata muutama väylä pikaisesti tai antaa pelinomaista harjoittelua lähipeliin.

Futisgolf on yhdistelmä jalkapalloa ja golfia. Lähtökohtana on saada pallo aloituspisteestä reikään mahdollisimman pienellä potkumäärällä, eli sama periaate kuin golfissa. Futisgolfissa sen sijaan ei käytetä muita välineitä kun jalkapalloa ja omia jalkoja.

Kaikki golf-lajit ovat haastavia

Levin Multigolfpuiston avajaiset suoritettiin perinteisin menoin. Kun Levi Golf ry:n puheenjohtaja Jarkko Kantola oli leikannut avausnauhan, oli seuran kapteenin Marko Antilan vuoro lyödä avauslyönti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avajaisseremonioiden jälkeen ensimmäinen pelaaja oli 10-vuotias Paavo Hedlund, joka valitsi lajikseen frisbeegolfin.

Seuran oma juniori pelaa myös perinteistä golfia.

– Ehkä perinteinen golf on vaikeampaa, kun suuntaaminen on hankalampaa. Ei frisbeegolfkaan aina ole helppoa, Hedlund sanoi.

Teija Hemminki ja Kerttu Vesterinen pelasivat futisgolfia. Kuva: Janne Pussila

Ensimmäiset futisgolfin pelaajat olivat Muoniosta saapuneet Teija Hemminki ja Kerttu Vesterinen, joille niin perinteinen kuin frisbeegolfkin olivat entuudestaan tuttuja pelejä. Futisgolf sujui vaihtelevasti ja onnistumisiakin nähtiin. Hankaluuksia aiheutti väärä kenkävalinta, mutta lopulta pallo päätyi aina frisbeegolfkorin alaosaan rakennettuun koloon.

– Päätarkoitus oli kuitenkin tulla tutustumaan kenttään, sillä aiomme tulla perhekodista lasten kanssa tänne pelaamaan, Teija Hemminki kertoi.

Futisgolfissa ja frisbeegolfissa pelataan samaan maaliin. Kuva: Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä