Paikallisuutiset

Levillä anastettiin arvokkaita talvivaatteita – seurue kävi myös syömässä ja jätti laskun maksamatta

Kuva: Janne Pussila

Poliisi epäilee Levillä lomailleen neljän hengen seurueen aiheuttaneen vahinkoa ja häiriötä. Seuruetta epäillään varkauksista Levin vaateliikkeissä.

Ulkomaalaisten vierailijoiden epäillään anastaneen 2. - 7.1.2024 välisenä aikana arvokkaita talvivaatteita työntämällä ne mukanaan olleeseen tyhjään lastenvaunuun. Lisäksi seurue oli käynyt syömässä ravintolassa, jonka laskun he jättivät maksamatta. Poliisi tavoitti epäillyt, sekä kiinniotti ja pidätti heidät.

Seurueeseen kuuluivat isä, äiti, heidän aikuinen tyttärensä ja tyttären mies. Valvontakameroiden mukaan he kiertelivät ruuhkaisissa liikkeissä ja myyjiltä huomaamatta saivat repäistyä hälyttimet irti, mitkä piilottivat muiden vaatteiden taskuihin. Hälyttimiä poistaessa epäiltyjen käsiin tuli vertavuotavia haavoja, joilla he sotkivat liikkeeseen jääneitä vaatteita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liikkeille on aiheutunut yhteensä useiden tuhansien eurojen vahinko. Esitutkinnassa epäillyt kiistivät anastaneensa tuotteita ja kertoivat, että olivat vain unohtaneet maksaa, mutta suostuivat korvaamaan osan vahingoista. Poliisi myös takavarikoi heidän hallustaan käteistä rahaa.

Pidätetyt on vapautettu ja he ovat palanneet kotimaahansa. Asiaa tutkitaan varkautena ja esitutkinta on kesken.

Seurueen hallusta löytyi uudet ja käyttämättömät siepakkaat/nutukkaat, joiden omistajuus ei ole tiedossa. Nutukkaita voi tiedustella tuntomerkkejä vastaan Kittilän poliisiaseman rikostutkinnalta numerosta 0295 466 990.

Ilmoita asiavirheestä