Paikallisuutiset

Lapissa siirrytään kesänopeuksiin tällä viikolla

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan 10.-12. huhtikuuta. Kuva: Miika Sirkiä

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan Lapissa keskiviikkona 10. huhtikuuta. Nopeusrajoitusmerkkien vaihto aloitetaan pääteistä ja kaikki merkit tulee olla vaihdettuina viimeistään perjantaina. Kesäajan nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun niitä osoittavat merkit on vaihdettu.

Lapin ely-keskus muistuttaa, että keväällä olosuhteet voivat vaihdella suuresti lyhyelläkin matkalla. Vaikka päätiet ovat pääosin sulat, on maantieverkolla vielä osuuksia, joissa etenkin varjopaikoissa, notkelmissa ja tien reunoissa voi olla jäätä tai polannetta. Tielläliikkujan on hyvä ottaa huomioon vallitseva ajokeli ja harkita ajoympäristön sekä säiden mukaan, milloin vaihtaa kesärenkaat. Nastarenkaita saa käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää. Oikea rengasvalinta on aina kuljettajan vastuulla.

Keväällä maanteille tulee myös mopoilijoita, pyöräilijöitä ja kävelijöitä, jotka pitää huomioida jättämällä heille tarpeeksi tilaa esimerkiksi ohittaessa ja pitämällä riittävät turvavälit.

Ilmoita asiavirheestä