Paikallisuutiset

Kolumni: Näillä kuudella vinkillä lomitat dokaamisen ja laskettelun

Aapo Laakso Kuva: Miika Sirkiä

Karkeasti Lapin sesonki jakautuu kuulemma kolmeen. Joulunajan pimeydessä pyörähtävät ulkomaalaiset turistit pukin ja porojen perässä. Sitten tulevat hiihtolomien lapsiperheet. Viimeinen rynnistys on kevätkaudella, kun hiihtokeskukset kansoittuvat nuorista ja varttuneemmistakin kaveriporukoista. Kevät on myös baarien parasta kautta, kun kelkka ja kossuvissy maistuvat yltyvään tahtiin aina vappuun saakka.

Kaukana kotoa voi törmätä jännittäviin tilanteisiin, mutta näillä kuudella kuumalla vinkillä selätät juomasesongin kevätreissun puhtain paperein:

1) Älä pämppää rinteessä. Se on ensimmäinen ja tärkein sääntö. Humalassa lasketteleva on vaaraksi sekä itselleen että muille. Et lähtisi autollakaan liikenteeseen päissään, joten säästele vetohalut äftereille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

2) Roskat reppuun. Hissilinjoja seuraavat tölkkivanat ovat yhä nykypäivänäkin valitettavan tuttu kevätnäky. Se “joku” ne joutuu siivoamaan vaikeasta maastosta.

3) Muista vesi ja venyttely. Koska viimeksi harrastit päivän liikuntaa juomatta lainkaan vettä? Se kyllä kostautuu. Rinnepäivän jälkeen myös muutama palauttava syväkyykky tai kuperkeikka ennen viihteelle siirtymistä on sijoitus omaan hyvinvointiin.

4) Älä ole aasiakas. Kausiduunit ovat jo itsessään rankkoja. Ylenmääräisen äksyilyn, tinkauksen ja vonkauksen kuuntelu ei kuulu hissityöntekijöiden, baarimikkojen, portsareiden ja taksikuskien työtehtäviin.

5) Himmailu on ok. Onko aivan elintärkeää vetää vielä yksi prikka jekkua, vai jaksaisiko huomenna tuntia aiemmin rinteeseen?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

6) Ulkoilma elvyttää. Juhlien jälkeen vuode houkuttaa pitkälle päivään, mutta ylös kannattaa pungertaa vaikka väkisin. Aurinkolasit päähän ja ulos. Raikas kevätsää poistaa edellisen illan pahat henget kehosta tehokkaammin kuin mikään apteekkitavara, ja kohta sitä on jo hymyssä suin uudessa hissinousussa.

Ilmoita asiavirheestä