Urheilu

Jääladut pääsevät aurinkoisina päivinä oikeuksiinsa – myös Levin lähialueilta löytyy hienoa hiihdettävää

Jerisjärvellä on runsaasti jäälatua hiihdettävänä. Kuva: Janne Pussila

Jos jossain on taatusti tasaista hiihdettävää, niin jäällä. Levillä on tarjolla yhteen suuntaan 1,6 kilometriä jäälatua Immeljärvellä. Toinen jäälatukohde on Levijärvellä, missä hiihdettävää on suunnilleen saman verran. Molemmat pätkät ovat tietenkin osa Levin latuverkostoa. Julkaisimme aiemmin jutun Levin tasaisista hiihtoladuista, mikä on luettavissa täällä.

Varsinkin aurinkoisina päivinä jääladut pääsevät oikeuksiinsa, kun puut eivät pääse himoittuja auringonsäteitä varjostamaan. Myös tuuli tuivertaa helpommin, mutta sepä on vain iloinen asia myötäisenä, kun edes joskus pääsee kovaa.

Mikäli haluaa vaihtelua Levin maisemiin ja latuihin, niin hyvä vaihtoehto löytyy esimerkiksi Muoniosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leviltä ajaa Jerisjärvelle noin 45 minuutissa. Hyvä alkupiste on vaikkapa Jeris Lakeside Resort, missä oikein kunnolla herkutteleville on tarjolla hiihdon päälle myös Arctic Sauna World.

Toinen hyvä alkupiste on Särkijärven Majat, mistä löytyy myös latukahvila.

Särkijärven ylittää noin kolmen kilometrin mittainen jäälatu. Noin kilometrin mittaisen tasaisen metsäosuuden jälkeen edessä siintää Jerisjärvi ja taustalla komeilevat lumihuippuiset tunturit. Jerisjärvellä riittää jäälatua yli 11 kilometrin verran.

Muonion latuja ei huolleta yhtä tiheään tahtiin kuin Levillä. Muonion ajantasaiset latutiedot löytyvät täältä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muonion latuverkostosta löytyy myös täysin toisentyyppistä hiihdettävää. Särkijärveltä pääsee vain vajaan viiden kilometrin hiihtämisellä Oloksen laduille, mistä löytyy kunnon kumpuilevaa ja mutkittelevaa rallirataa korkeuseroineen. Latu jatkuu Olokselta Muonion kylälle saakka.

Jerisjärveltä latu jatkuu puolestaan Sammaltunturille ja Keimiötunturille. Jeriksen kuntolatu on nimensä mukainen, kun korkeuskäyrien ylityksiä riittää.

Myös Pallastunturin ladut ja maisemat ovat noin 10 kilometrin hiihtomatkan päässä Jerisjärveltä. Pallaksen houkutteleviin hiihtolatuihin palataan myöhemmin vielä tänä keväänä.

Ilmoita asiavirheestä