Urheilu

Hiihtolatu piteni kylälle saakka – 2,5 kilometrin osuudella voi hiihtää oman harkinnan mukaan

Draivin säilölumiladulta kylälle jatkuva osuus on paikoitellen hyvä luonnonlumilatu. Ennen virallista avausta ladulle tykitetään vielä lisää lunta heti sopivan tilaisuuden tullen. Kuva: Janne Pussila

Draivin säilölumenladulta on nyt yhteys kylälle Hullu Poro Areenan nurkille saakka.

Viitoshissiltä ensilumenladun kääntöpaikalta jatkuvalla noin 2,5 kilometrin pätkällä on kuitenkin paikoitellen hieman maata näkyvissä, joten suksistaan tarkan kannattaa toistaiseksi pysytellä Draivin yhteen suuntaan 2,1 kilometrin mittaisella ladulla.

Tältä epävirallisella latuosuudella näytti tiistaina:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Video: Janne Pussila

Säilölumilatu oli tiistaina osin jäinen, mutta hyvin hiihdettävissä.

Reittivastaava Jouko Majava muistuttaa, että viitoshissin ja Areenan välinen osuus ei ole vielä koneellisen hoidon piirissä, eli se ei ole virallisesti reittikartoilla.

Toki jokainen voi oman harkintansa mukaan siinä hiihtää niin perinteisellä kuin vapaallakin. Tiistaina osuudella olikin paljon hiihtäjiä, sillä pääsosin latu oli hyväkuntoinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Siinä on nyt luonnonlumi koneella ajettu kiinni. Lumetamme vielä, kun tulee oikein hyvä pakkanen. Ei se paljoa enää lunta vaadi, niin osuus tulee koneellisen hoidon piiriin ja avataan virallisesti, Majava kertoo.

Laduilla on nyt paljon syyslomalaisia ja myös pieniä hiihtäjiä, jotka on syytä ottaa huomioon vauhdikkaammin hiihdettäessä.

Ilmoita asiavirheestä