Urheilu

H-hetki lähestyy – maailmantähdet saapuvat Leville hyvissä ajoin

Mikaela Shiffrin on voittanut Levillä peräti kuusi kertaa.

Naisten alppihiihdon pujottelun maailmancup-kauden avaus on jo kahden ja puolen viikon päässä. Naiset kilpailevat jälleen kahdessa osakilpailussa Levillä 10.–12. marraskuuta.

Tällä viikolla G.2.-rinteeseen tehdään injektointi, ja tämän jälkeen FIS (Kansainvälinen Hiihtoliitto) tekee snow controlin 2. marraskuuta varmistaakseen kaiken olevan kunnossa.

– On hienoa, että saamme taas avata maailmancupin naisten pujottelukauden. Talvi tuli tänä vuonna ajoissa ja Levin panostukset kisaan sekä harjoitteluympäristöön ovat vakuuttavalla tasolla. Kansainvälisten joukkueiden alkukauden harjoittelun siirtyminen Leville kertoo Levin hiihtokeskuksen sekä alueen vetovoimasta, sanoo World Cup Levin pääsihteeri Janne Leskinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kisakauden alla Levi Black G.2. rinteen valmistelut ovat sujuneet suunnitellusti ja hyvässä aikataulussa. Rinteelle on jo levitetty yhteensä 50 000 kuutiota kierrätettyä lunta.

Valmistautuminen alkavaan maailmancup-kiertueeseen on ollut täydessä vauhdissa, ja sekä miesten että naisten alppimaajoukkueet ovat harjoitelleet Levin Eturinteillä. Vauhti vain kiihtyy, kun sekä Levi Alpine Park että Levi Black G.2. rinteet avataan heille harjoittelua varten tämän viikon aikana.

– Lähes kaikki naisten maajoukkueet tulevat Leville harjoittelemaan ennen kisoja. Kuun lopussa tulevat esimerkiksi Slovakian Petra Vlhová ja USA:n Mikaela Shiffrin. Miesten maajoukkueista Levillä nähdään Sveitsi, Saksa, Slovenia, Norja, Iso-Britannia ja Kreikka, kertoo World Cup Levin kilpailujohtaja Petri Tuomikoski.

Kaudella 2022-2023 USA:n alppitähti Mikaela Shiffrin teki historiaa. Hän voitti Levin molemmat pujotteluosakilpailut marraskuussa. Shiffrin saavutti Åressa 87. maailmancupin osakilpailuvoittonsa, mikä teki hänestä kaikkien aikojen eniten alppihiihdon maailmancupin osakilpailuja voittaneen urheilijan, ohittaen Ingemar Stenmarkin. Lisäksi hän voitti maailmancupin kokonaiskilpailun sekä pujottelun ja suurpujottelun lajicupit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Shiffrin on erityisen menestynyt Levillä, missä hän on voittanut uskomattomat kuusi kertaa. Toiseksi eniten voittoja Leviltä on kerännyt Slovakiaa edustava Petra Vlhová.

Ilmoita asiavirheestä