Urheilu

Golfkausi on lähes kättelyä vaille valmis – rankkasateet tekivät golfkauden lopusta hankalan

Levillä pelattiin tällä kaudella noin 11 000 kierrosta. Kuva: Janne Pussila

Levin golfkentällä pääsee pelaamaan vielä sunnuntaihin 1. lokakuuta saakka.

Kausi on ollut sääolosuhteiden vuoksi täysin kaksijakoinen.

– Alkukausi oli mahtava ja kenttä oli suunnilleen parhaassa kunnossa ikinä. Loppukausi oli säiden puolesta ihan paska, Levi Golfin toiminnanjohtaja Tomi Tolsa kiteyttää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Video: Janne Pussila

Levin 18-reikäinen golfkenttä on rakennettu luonnollisesti kauniille paikalle tunturimaisemiin Levitunturin ja Ounasjoen välimaastoon. Levin kentälle ominainen asia on myös vesi, sillä kenttäalueen sisällä sijaitseva Taalojärvi reunustaa useita väyliä.

Tällä kaudella vesi oli elementtinä entistäkin suuremmassa roolissa, sillä rankat sateet runtelivat kenttää loppukaudesta niin voimakkaasti, että joillakin väylillä vesi ei enää imeytynyt.

Vettä satoi neljän kuukauden mittaisen kauden aikana vajaa 400 milliä, mikä oli ennätyksellistä. Esimerkiksi toissakaudella vettä satoi puolet tästä määrästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kentänhoidollisesti tuli isoja haasteita, kun vettä satoi niin paljon elo- ja syyskuun aikana, joten koneiden pääsy kentälle oli hankalaa. Yhden väylän reititystäkin jouduimme muuttamaan, kun ei sieltä enää kuivaa kohtaa löytynyt, Tolsa kertoo.

Totutusta poikkeavat sääolosuhteet saivat lopulta Tolsan porukoineen laittamaan hetkeksi lapun luukulle viime viikolla.

– Ei siinä muu auttanut kuin laittaa kenttä neljäksi päiväksi kiinni, kun tuli niin paljon lunta. Koskaan ennen historiassa ei ole tarvinnut tällaista tehdä, Tolsa kertoo.

Levin kenttä on Suomen pohjoisin 18-reikäinen golfkenttä, mikä tuo omat haasteensa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meidän pitää hyväksyä se, että kenttä on Lapissa ja täällä on Lapin sääolosuhteet. Sademäärät olivat nyt kovia, mutta niiden kanssa selvittiin kohtuullisesti, Tolsa sanoo.

Vaikka loppukausi oli märkä, niin pelaajia on riittänyt ja paikoin kenttä on ollut oikein hyvä vielä viime aikoinakin.

Kierrosmäärät laskivat kuitenkin hieman, kun kenttä ei ollut loppukaudesta totutussa tikissä. Normaalisti juuri ruska-aika on Levin golfin kulta-aikaa, mutta nyt märkä kenttä ei houkutellut vieraita niin paljon kuin aikaisemmin.

Levin golfkentän yhtenä erityispiirteenä on vieraspelaajien suuri määrä, sillä noin 35 prosenttia pelaajista on paikallisia ja loput vieraspelaajia.

– Kierrosmäärissä tulee noin kuuden prosentin lasku, mutta ei se maailmanloppu ole. Tulee meille kuitenkin noin 11 000 kierrosta tällekin kaudelle, Tolsa sanoo.

Levin golfkenttä avattiin 9-reikäisenä kesäkuussa 2006. Toinen puolikas otettiin käyttöön elokuussa 2008. Kuva: Janne Pussila

Viime viikon ensilumimyräkän jälkeen kenttä on ollut enää rajoitetusti auki. Viimeisellä viikolla käytössä on yhdeksän väylää, eli niin sanottu vanha ysi (reiät 1-7 ja 17-18).

Lisäksi golfpuiston ilmainen Par 3 -kenttä, range ja lähipelialue ovat avoimina. Draivin kahvilapalvelut ovat avoinna rajoitetusti kello 10-16.

– Kenttä menee kiinni sunnuntaina. Par 3- radalla jatketaan niin kauan kuin lumi tulee maahan, Tolsa kertoo.

Levin golfkausi aloitettiin 2. kesäkuuta, joten kaudesta tulee lähes tarkalleen neljän kuukauden mittainen, mikä on Levillä jo totuttu ja lähes takuuvarma kauden pituus.

Kuva: Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä