Paikallisuutiset

Finnair lisää lentoja Kittilään

Finnair lentää jatkossa Kittilään huomattavasti aiempaa enemmän.

Finnairin lentojen määrä kittilään lisääntyy jo kesällä noin 30 prosentilla.

Ensi talvena istuinpaikkojen määrä on suunniteltu kasvavan 38 prosenttia ja yhteyksien määrä 49 prosenttia.

Finnairin tavoitteena on poistaa kesällä kolmilennot ja lentää suoraan HKI–KTT–HKI. Lisäksi kesä- ja heinäkuussa, tiistaisin sekä torstaisin, on kaksi lentoa. Näin ollen laskeutumisten määrä on kasvamassa 31 prosenttia. Jotta vuorot lennetään kokonaisuudessaan, on varauksia oltava riittävä määrä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Finnair haluaa kehittää Helsinki-Vantaa kenttää toimivana ”hubina”, mikä näkyy myös Lapissa, sillä uusia suunnitelmia tehdessä on yritetty ottaa paremmin huomioon myös Lapin lentojen liitettävyys jatkolentoina.

Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen on luonnollisesti iloinen Finnairin päätöksestä lisätä lentoja ja poistaa kolmilennot, mitkä pidensivät lentoaikoja.

– Tämä on meille tärkeä asia ja keskusteluyhteys Finnairin suuntaan on jatkuvaa.

Kaikki lentoyhtiöt mukaan lukien lennot Kittilään lisääntyivät vuoden 2023 aikana noin 11 prosentilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näyttää siltä, että kasvua on luvassa. Toivomme ja teemme töitä sen eteen, että talvikautta saadaan pidennettyä, se on ensimmäinen askel, Pesonen sanoo.

Myös kansainväliset lentoyhtiöt ovat lisänneet tarjontaansa. Viimeisimpänä uutena yhteytenä ilmoitettiin lentoyhtiö Discover Airlinesin Frankfurtin lennot.

Discover aloittaa 20. joulukuuta 2024 reittilennot Saksan Frankfurtista Kittilän lentoasemalle. Reittiä liikennöidään talvikaudella 2024–2025 kerran viikossa perjantaisin.

Frankfurt−Kittilä-reittiä lennetään 180-paikkaisella Airbus A320−200 -lentokoneella aikavälillä 20.12.2024-28.3.2025.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Discover Airlines (ent. Eurowings Discover) on Lufthansa Groupiin kuuluva saksalainen lomalentoyhtiö. Reitti Frankfurtista Kittilään on yhtiön ensimmäinen Suomessa.

Ilmoita asiavirheestä