Ruoka

Chef’s Burger toi maailmalla supersuosion saaneet smash burgerit Leville

Burgerit ovat suosittua lomaruokaa.

Janne Kotiranta tuntee Levin ravintolamaailman tarpeet. Kuva: Vera Krok

Hampurilaisravintoloiden kuumin trendi on ”smash burger”, ja nyt niitä saa myös Leviltä. Smash burgerissa pihvi liiskataan tulikuumaa parilaa vasten, jolloin pihviin syntyy mahdollisimman paljon ruskeaa paistopintaa, mutta pihvi pysyy kuitenkin mehevänä.

Helmikuun puolessa välissä ovensa avannut Chef’s Burger on Levin ainoa burgereihin erikoistunut ravintola.

– Pääkaupunkiseudulla tämän tyyliset burgeriravintolat ovat lyöneet läpi kunnolla ja varsinkin smash burgerit on niin sanotusti ihan viimeistä huutoa. Ketjuburgereita on ollut iät ajat, mutta tämmöiset premium-burgerit on nostanut suosiotaan. Onhan nämä ihan eri makuisia kuin mihin olemme tottuneet, yrittäjä Janne Kotiranta sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuusitoista vuotta Levillä ravintolayrittäjänä toiminut Kotiranta kertoo hyvän burgerin salaisuuden olevan yksinkertainen.

– Hyvät raaka-aineet ja hyvä kokki tekee hyvän burgerin.

Suosituimpien burgereiden listalle on noussut Double Cheese Smash burger ja Royal Smash burger, mutta kokki vinkkaa parilan ääreltä oman suosikkinsa olevan Hot Sriracha -burger. Kaikki burgerit on saatavilla myös täysin vegaanisena.

– Listalla ei ole valmiiksi suunniteltuja vegaanisia burgereita, vaan asiakas voi valita minkä tahansa burgerin ja teemme sen pyydettäessä vegaanisena. Näin valinnanvara lisukkeissa säilyy, Kotiranta kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vegaanisessa burgerissa pihvin tilalla on soijaproteiinista tehty pihvi sekä juusto ja kastikkeet vaihdetaan vegaanisiksi.

Erikoisuutena listalta löytyy myös salaatteja, joiden kysyntä on suurta.

– Haluan vastata siihen, mille on kysyntää, mutta ei tarjontaa. Mitä enemmän tarjontaa on, sitä parempi se on asiakkaille.

Miksi siis mennä burgerille juuri Chef’s Burgeriin?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sen tietää sitten, kun maistaa, Kotiranta vinkkaa.

Kasvisruokailijan herkku on Halla burger. Kuva: Vera Krok
Ilmoita asiavirheestä