Paikallisuutiset

Alakerta laajensi yläkertaan

Johannes Pärnä laittaa Bar Alakertaa kuntoon aukeamista varten. Kuva: Otto Ponto

Bar Alakerran miehet istuvat yläkerran pitkän pöydän ääressä. Yrittäjät Jari Venemies, Ville Lehtonen ja Johannes Pärnä valmistautuvat taas yhteen vilkkaaseen hiihtoloman afterski-iltaan Lift-yökerhossa. Uusissa tiloissa aloittanut Bar Alakerta taas löytyy yökerhon, no, alakerrasta.

– Leviltä puuttui keskieurooppalainen sisäafteripaikka, jossa olisi palvelualtis meininki ja menevämpää musiikkia, sanoo Venemies.

Tärkeä osa sekä yläkerran ja alakerran tarjontaa on miesten mielestä monipuolinen ja laadukas cocktailtarjonta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hörppyreseptiikkaa kehitetään jatkuvasti. Yritetään luoda sellaista kulttuuria, mitä itse arvostetaan, Venemies kertoo.

Sommelieeriksi kouluttautuneen Ville Lehtosen mukaan cocktailkulttuuri on Suomessa vielä vasta alussa.

– Suomi tulee todella perässä monilla kulttuurialoilla. Juomat muuttuvat jatkuvasti, kun huiput kehittävät uutta, Lehtonen sanoo.

Pärnä käy itse seuraamassa eurooppalaisia alan virtauksia reissusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Koetetaan pysyä mukana. Myös eurooppalaisten afterimestojen somesta löytyy kiinnostavia juttuja, Pärnä sanoo.

Talven aikana Levillä elää ja työskentelee satoja ulkomaalaisia kausityöntekijöitä, joita käy kolmikon yökerhossa ja baarissa paljon.

– Ulkomaalaisille voi olla aika raju elämys mennä katsomaan suomenkielistä karaokea. Täällä on ymmärrettävää musiikkia, kertoo Ville Lehtonen.

Matkailukaupunki Levi on miesten mukaan kasvanut sellaisiin mittoihin, että myös vakituiset asukkaat ovat mielekäs kohderyhmä, joka pidentää järkeviä aukioloaikoja sesonkien ulkopuolella. Yökerhon ja baarin asiakasryhmän ikähaitari on laaja, juuri täysi-ikäistyneistä kuusikymppisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se on kiva juttu. Täällä voi testailla erilaisia juttuja. Ulkomaalaiset tietää kokeilevan kulttuurin, sanoo Johannes Pärnä.

Alakerran tunnelmasta on miesten mukaan pyritty luomaan rento ja olohuonemainen. Myös alakerran musiikki on vaihtoehtoisempaa.

– Moni kausityöntekijä asuu ahtaasti kimppakämpissä, siinä on paljon samaa kuin keskieurooppalaisten asumisessa, Jari Venemies pohtii.

Kolmikko halusi luoda samaan kiinteistöön kaksi täysin erilaista atmosfääriä, minkä ansiosta ihminen pysyy ainakin periaatteessa saman talon sisällä illanviettonsa ajan. Alakertaan ovat sattumalta löytäneet tiensä ihmiset, jotka eivät sinne ehkä muuten löytäisi.

– Hekin ovat kehuneet tunnelmaa, Johannes Pärnä sanoo.

Kuluva talvi on ollut tasaisen vauhdikas.

– Intensiivisyys vaihtelee, mutta enää ei ole päiviä ilman porukkaa eli aika hektistä on. Lappi ei onneksi ole enää periferiaa, eli jos jotain tarvitsee, sitä voi hankkia, sanoo Ville Lehtonen.

Vaikka tuoreesta yökerhosta ei ole vielä ehtinyt kertyä tietoa kevään asiakasmääristä, kolmikko arvelee keväästä tulevan melkoisen.

– Palaute on jo tähän mennessä ollut hyvää, Johannes Pärnä toteaa.

Jari Venemies on Alakerran porukan tuorein jäsen. Ammattisukeltajana työskentelevä Venemies teki aiemmin töitä ravintolakeittiöissä ja talven 2009 jälkeen vannoi, ettei enää ryhdy alan töihin. Jossain takaraivossa kuitenkin piili ajatus, että oma baari voisi olla kiva.

– Täällä teen yleismies jantusena hommia, ei minua päästetä baariin eikä soittamaan. Yrittäjyyskokemusta on, eli voin siinä jeesata tuoreempia yrittäjiä, Venemies sanoo.

Ilmoita asiavirheestä