Yllättävät matkakulut ja niiden kattaminen matkalainalla

Lomalla monet perheet haluavat päästä tuulettautumaan tutuista arjen kuvioista. Pitempiä lomamatkoja ei myöskään ole usein mahdollista tehdä muutoin kuin vuosilomien yhteydessä. Matkustaminen voi kuitenkin olla hyvin kallista varsinkin lentolippujen ja majoituksen vuoksi. Matkakulut voivat kasvaa myös lisäpalvelujen ja mukavuuden lisäämisen takia huomattavasti.

Matkustus voi aiheuttaa yllättäviä kuluja

Vaikka tyypillisesti suurin osa matkakuluista liittyykin lentoihin ja muilla kulkuvälineillä siirtymiseen sekä majoitukseen, monesti matkustamisesta aiheutuu yllättävän paljon myös muita kuluja. Muita kuluja muodostuu muun muassa ruokailusta, matkavakuutuksesta, pääsymaksuista ja valuutan vaihdosta.

Säästämistä ei kuitenkaan kannata aloittaa matkavakuutuksesta, koska ilman sitä matkasta voi tulla entistäkin kalliimpi. Jos ulkomailla joutuu esimerkiksi vuorokaudeksi sairaalaan, lasku voi hyvinkin olla nelinumeroinen. Jos sitten esimerkiksi pariskunta joutuu hoidattamaan itseään kuntoon viikon sairaalalevossa, on lasku jo melkoinen.

Jo ennen matkaa kannattaa siis ottaa huomioon, että aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Lennot myöhästelevät, matkatavarat voivat kadota, hotellissa voi jyllätä vatsatautiepidemia ja niin edelleen. Yllättäviä kuluja varten olisi hyvä olla tilillä hieman ylimääräistä säästöä, koska edes luottokortin luotto ei aina riitä yllättävien menojen kattamiseksi.

Matkalaina lisää pelivaraa ja vähentää stressiä

Vaikka matkustaessa kuluja usein pääsee muodostumaan myös kuin varkain, monella on myös periaatepäätös, että matkalla ei lasketa euroja. Matkasta pitää pystyä nauttimaan silloin harvoin, kun lomalle pääsee. Ja nautintoa vähentää, jos jokainen kulutettu euro aiheuttaa hampaiden kiristymistä.

Moni haluaakin ottaa matkalainan, jotta loma onnistuu omien toiveiden mukaan. Matkalaina luo matkakassaan tarvittavaa pelivaraa myös yllätyksille. Kun rahaa on riittävästi ruokailua ja kaikenlaista viihdettä varten, matkaan liittyy vähemmän myös stressiä loman onnistumisen suhteen. Matkalainan avulla loman voikin saada vastaamaan paremmin omia odotuksia.

Matkalaina netistä edullisesti

Netistä on mahdollista saada vippi matkaa varten jo saman vuorokauden aikana. Vippi.org palvelusta voi hakea matkalainaa joustavasti omien lomasuunnitelmien mukaisesti. Hyvä matkalaina on sellainen, että lainan korko ja kokonaiskustannukset ovat kohtuulliset.

Matkalainaa ottaessa on hyvä kiinnittää huomiota takaisinmaksuehtoihin. Eroja eri lainojen kesken voi olla paljonkin esimerkiksi sen suhteen, voiko asiakas maksaa lainan takaisin maksusuunnitelmaa nopeammin ilman lisämaksuja. Eroja on usein myös sen suhteen, saako asiakas lyhennysvapaan kuukauden, jos lainan takaisinmaksu syystä tai toisesta vaikeutuu tilapäisesti.

Matkalaina on aina syytä ottaa vain luotettavalta taholta, jotta asiakas voi välttyä myös kaikenlaisilta piilokuluilta. Luotettavat lainanmyöntäjät kertovat kuluista aina selkeästi ja läpinäkyvästi. Kannattaa myös tarkistaa lainan ehdot huolellisesti ja varmistaa, että ymmärtää kaikki lainan liittyvät kulut.

Matkalaina helposti ymmärrettävästi

Lainoihin liittyy usein kaikenlaisia termejä, joita tavallisten ihmisten voi olla vaikea ymmärtää. Vippi.org palvelusta lainaa voi kuitenkin hakea kuka tahansa, koska hakuprosessi on tehty mahdollisimman helpoksi ja yksinkertaiseksi. Hakemuksen voi tehdä verkossa ilman liiallista byrokratiaa tai pitkiä odotusaikoja.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen kuuluu vain joitakin minuutteja, kun asiakas voi odottaa saavansa hänelle räätälöidyn matkalainan tai useampia matkalainavaihtoehtoja. Asiakas voi hyväksyä tarjouksen kätevästi omilla verkkopankkitunnuksillaan. Pankkitunnusten avulla asiakas voi siis tehdä digitaalisen allekirjoituksen ja saada siten matkarahat tililleen jopa jo saman vuorokauden aikana.

Koska matkalla voi aina tapahtua kaikenlaista yllättävää, on usein hyvä ottaa hieman suurempi vippi kuin etukäteen suunnittelee tarvitsevansa. Tämäkin luo lisää liikkumavaraa ja mahdollistaa myös impulsiiviset päätökset käydä tutustumassa esimerkiksi paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapaan.