Paikallisuutiset

Ylläs–Levi on mahtava haaste kuntohiihtäjille

15. huhtikuuta järjestettävään Ylläs–Levi-hiihtoon voi osallistua vapaalla tai perinteisellä joko 70 kilometrin tai 55 kilometrin matkalle.

Ylläs-Levi oli vielä viime vuonna osa Ski classics -hiihtosarjaa. Tänä vuonna tapahtuma on suunnattu kuntohiihtäjille. Kuva: Miika Sirkiä

Kuntohiihtäjille suunnattu kauden päätöstapahtuma Ylläs–Levi järjestetään lauantaina 15. huhtikuuta. Kilpailussa tyyli on tällä kertaa vapaa – tyylin voi siis valita itse.

Perinteisen hiihtäjille ei tapahtumassa ole omaa sarjaa, ja lähdöt ovat yhteislähtöjä. Koko matkalle ajetaan perinteisen ura, mutta järjestäjät huomauttavat, että koska suurin osa osallistujista hiihtää vapaalla tyylillä, perinteisen ura voi paikoin olla huono. Myös päivän keli määrittää uran kunnon.

Tunturista tunturiin vievä 70 kilometrin mittainen reitti kulkee tunturimaisemissa Ylläsjärven, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitti ylittää kolme tunturia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Helpompaa haastetta kaipaavat voivat osallistua lyhempään ja suurimmat nousut ohittavaan 55 kilometrin hiihtoon Äkäslompolosta Leville.

Reitit kulkevat Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, ja roskaaminen on kielletty.

70 kilometrin hiihdon lähtö tapahtuu Ylläsjärven tunturikeskuksesta kello 9 ja 55 kilometrin hiihdon lähtö Äkäslompolosta Äkäslompolojärven jäältä kello 10.30.

Alle kymmenvuotiaille lapsille järjestetään leikkimielinen sprinttihiihto Äkäslompolojärven jäällä kello 10. Ilmoittautuminen tapahtuu alueella kello 9.30 alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylläs–Levi-hiihto on aiemmin ollut osa Ski classics -hiihtosarjaa. Nyt sen pääjärjestäjinä toimivat Visit Ylläs ja Visit Levi tukenaan hiihdon ammattilaisista koostuva työryhmä.

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 400 hiihtäjää 16:sta maasta, ja molemmille matkoille voi ilmoittautua vielä lähtöaamunakin.

Juomapisteitä sijaitsee Ihmisen Ringissä, Äkäslompolossa, Kotamajalla, Pyhäjärvellä, Aakenuspirtillä, Kätkän laavulla ja Immeljärvellä.

70 kilometrin kolme parasta miestä ja kolme parasta naista palkitaan rahapalkinnoin ja 55 kilometrin parhaat tuotepalkinnoin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensi vuonna Ylläs–Levi-hiihto järjestetään alustavasti 6. huhtikuuta ja hiihtotyylinä on perinteinen. Vuoden 2025 kisassa voi jälleen hiihtää molemmilla hiihtotyyleillä.

Ilmoita asiavirheestä