PolarHouse rakentaa unelmien koteja

PolarHousen tehtaalla Keminmaalla moderni teknologia yhdistyy perinteiseen puusepäntyöhön. Vahva sitoutuminen energiatehokkuuteen ja suomalaiseen osaamiseen muodostavat PolarHousen menestyksen perustan.

Unelmakoti sinulle? PolarHouse on rakentanut jo yli tuhat kotia, osa on toteutettu hyvinkin yksilöllisesti.

Vuonna 2000 perustettu PolarHouse on erikoistunut energiatehokkaiden omakotitalojen, huviloiden ja mökkien rakentamiseen. Yrityksen filosofia on yksinkertainen: jokainen koti alkaa unelmasta. PolarHouse on omistautunut toteuttamaan ihmisille koteja, jotka heijastavat heidän ja yksilöllisiä tarpeitaan ja toiveitaan. Vuoteen 2023 mennessä PolarHouse oli rakentanut yhteensä yli 1100 taloa eri puolille Suomea aina eteläisestä Suomesta Lapin lumisiin maisemiin.

Lämpöhirsi takaa energiatehokkuuden

PolarHousen yli 20 vuoden kokemuksen pohjalta kehittämä lämpöhirsi-rakennustapa soveltuu erinomaisesti pohjoisen vaihteleviin olosuhteisiin. Lämpöhirsitaloissa yhdistyvät nykyaikaisen lämpimän ja energiaa säästävän rakenteen edut.

”Rakentamalla elementit lämpöhirrestä varmistamme talojen energiatehokkuuden. Kaikissa tehtaaltamme lähtevissä taloissa on sama lämmin ja energiaa säästävä rakenne, mikä on noussut energianhinnan noustessa aivan uuteen arvoonsa. Osin tästä syystä olemme onnistuneet kasvattamaan myyntiä alan suhdannevaihteluista huolimatta”, toimitusjohtaja Sameli Lähdesmäki sanoo.

PolarHousen tuotantopäällikkö Matti Karisaari kertoo, että massiivipuisen hirsitalon hirsien paksuuden pitäisi olla jopa 60 cm, jotta se saavuttaisi PolarHouse-lämpöhirsitalon erinomaisen lämpimyyden.

Rakentaminen luonnon ehdoilla. PolarHousen rakennuksissa näkyy luonto muun muassa isojen ikkunapintojen kautta.

”PolarHousen taloissa aidon hirsitalon olemus ja tunnelma syntyvät jykevillä hirsipaneeleilla sekä massiivihirsinurkilla tai nurkkalankuilla. Koska toimitamme talot elementteinä, niiden valmiusaste on korkea ja talot saadaan nopeasti säältä suojaan. Tällä varmistamme rakenteiden ja eristeiden pysymisen kuivana”, Karisaari sanoo.

Vahvasti kotimaisia taloja

PolarHousen panostus kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin näkyy niin materiaalivalinnoissa kuin rakennusprosesseissakin. Jokainen koti on suunniteltu kestämään aikaa, säätä ja elämän muutoksia. Talojen puinen rakenne toimii hiilipankkina ja eristeenä käytetään hengittävää puukuitueristettä.

Myös korkea kotimaisuusaste on PolarHouselle ylpeydenaihe. Suomalainen metsä tarjoaa parhaat materiaalit, ja suomalainen käsityötaito varmistaa, että jokainen koti on rakennettu kestämään.

”Iso osa talojen materiaalista tulee 50 kilometrin säteeltä, mikä sekin osaltaan vähentää ympäristökuormitusta”, Karisaari sanoo.

PolarHousen pitkät työurat taas kertovat tarinaa yrityksen sitoutumisesta ja työntekijöidensä ammattitaidosta. Tällä hetkellä PolarHouse työllistää 22 henkilöä. Kun työntekijät viihtyvät ja kasvavat yrityksen mukana, se näkyy jokaisessa saumassa ja jokaisessa naulanlyönnissä.

Markkina-alue kasvaa koko Suomeen

PolarHousen taloja on pystytetty ennen kaikkea pohjoiseen Suomeen, mutta tulevaisuudessa yrityksen markkina-aluetta kasvatetaan koko Suomeen ja myös muun Euroopan suuntaan. Yksi kasvun avainalueista ovat myyntijohtaja Ville Könkään mukaan matkailuyritykset, jotka rakennuttavat Lappiin isoja lomakylä- ja ravintolakokonaisuuksia.

PolarHouse on toteuttanut myös useamman asunnon kiinteistökokonaisuuksia.

”PolarHouse on mukana useammassa, laajemmassa kokonaisuudessa, jossa loma-asuntoja rakennetaan matkailuyritysten tarpeisiin. Lapin matkailun vetovoima on ollut vahvaa ja se kasvaa yhä. Pitkän kokemuksemme ansiosta olemme ja haluamme olla jatkossakin mukana lomakylä- ja ravintolakoknaisuuksissa”, Köngäs vahvistaa.

PolarHousen laajaan loma-asuntojen ja omakotitalojen mallistoon voi tutustua osoitteessa: www.polarhouse.com