Kolumnit

Päätoimittajalta: Ollaan ihmisiksi ja annetaan muidenkin olla

Nyt kun hiihtolomat ovat ohitse, alkaa Levillä vappuun saakka kestävä ikuinen lauantai. Tämän pääsin kokemaan jo viime keväänä eikä ole yhtään syytä olettaa, että tilanne olisi nyt jotenkin toisenlainen.

Jotkut kokevat tämän ajan vuoden parhaina kekkereinä ja jotkut pelottavana Sodoman ja Gomorran kaltaisena bakkanaalina, missä heikompia hirvittää.

Sen olen huomannut, että Levillä ovet ovat leveät ja katto on korkealla. Jokainen saa olla ja elää parhaaksi katsomallaan tavalla, kunhan ottaa myös muut huomioon. Tämä on tärkeä pointti kaikille hurmokseen asti päihtyville ja samalla myös sivusta seuraajille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapin poliisilta paukahtelee säännöllisesti sähköpostiin selostus viikonlopun tehtävistä. On rattijuoppoja ja tappeluita. Vieraiden määrään nähden on jopa uskomatonta, miten harvoin Levi nousee esiin näissä raporteissa. Joka kerta se tuntuu mukavalta, kun Levi jää mainitsematta, kun täällä ei ole ollut tehtäviä.

Toki kaikki kolttoset ja pahuudet eivät koskaan tule poliisin ja sitä kautta meidän tietoomme. Ylilyöntejä on nähty ja varmasti tullaan näkemään tänäkin keväänä.

Yleistynyt ikävä ilmiö on noussut esiin yhä useammin paikallisissa some-kirjoitteluissa, kun mökkien kuisteille kylmenemään jätettyä juomia on varasteltu. Kehno fiilis siinä varmaan saunan päälle tulee, jos huulilla maistaa jo sopivasti viilentyneen virvokkeen, mutta pihalla odottaakin vain vieraat saappaanjäljet. Ikävä näistä on lukeakin.

Joskus varkaus voi osoittautua vain hauskaksi kulttuurieroksi. Näin kävi, kun kaukaa tullut vieras oli vienyt ladun varrelta löytämänsä suksikasan hotellin respaan turvaan. Eipä hänelle ollut tullut mieleen, että täällä on yhä edelleen tapana, että ladun varressa voi tosiaan säilyttää omaisuuttaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös arvokkaita laskettelukamppeita säilytetään yhä huoleti vartioimatta. Toki ihan selkeitä varkauksiakin on nähty, mutta sellainen on harvinaista ja useimmiten kyseessä on ollut sekaannus.

Naapuritunturissa oli tosin jo viety mononpäälliset ladun varresta, mikä värisyttää perusluottamusta ytimiä myöten.

Tällä viikolla julkaistiin jälleen kerran hienot uutiset, joiden mukaan Suomessa on edelleen maailman onnellisin kansa ja maailman puhtain ilma. Jos vielä ihmiset ovat tappelematta ja töppöset pysyvät jatkossakin ladun varrella jemmassa, niin voiko näin paikallisella tasolla paljon enempää toivoa.

Janne Pussila
Ilmoita asiavirheestä