Oma piha ja lasten leikit kesällä 2023

Onko suunnitelmissasi tarjota lapsille jotain uutta tulevana kesänä?

Ovat sitten kyseessä omat lapsesi tai lapsenlapset, jos kodissasi on oma piha, olet jo aiempina vuosina tottunut, että kesäisin pihassa tarvitaan aktiviteetteja.

Aiemmilta kesiltä tutut kroketti- ja mölkkypelit saattavat olla lopulta enemmän aikuisten mieleen. Siksi täksi kesäksi kannattaakin hankkia pihalle puhallettava uima-allas. Se on varsin hyvä lämpimälle ja aurinkoiselle kesäpäivälle – ja lapset kiittävät sinua siitä aivan satavarmasti. Puhallettava uima-allas on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin oikean uima-altaan hankkiminen. Puhallettavan version saa nopeasti pulikoimiskuntoon, jolloin kesäpäivät saavat iloisen naurun kuulumaan pihaleikeistä. Ja mikä parasta, nykyaikana ei tarvitse edes lähteä kauppoihin jonottamaan, vaan puhallettava uima-allas on tilattavissa Hobby Hall -verkkokaupasta.

Kesän 2023 leikit

Joka vuosi kauppojen hyllyt ja kuvastot tarjoilevat uusia versioita vanhoistakin leluista, mutta todellisuudessa iso osa kaikista uutuuksista liittyy johonkin vanhaan leikkiin. Uudet lelut ovat kuin aikuisten lelut, eli autot – ne tulevat vähän uudistettuina, mutta toiminnot ovat samat kuin edellisinä vuosinakin. Niin on myös puhallettavan uima-altaan kanssa. Se on ollut pitkälti samanlainen jo vuosikausia, ulkoinen grafiikka ja kenties erilaiset kokoluokat ovat vain vaihtuneet ja muuttuneet.

Kesä ei kuitenkaan ole vain aurinkoa ja ulkoleikkejä, vaan on päiviä, kun sataa, ja iltoja, joita vietetään sisällä. Sisäleikkeihin tai ajanviettoon on kiva kokeilla jotain yhteistä tekemistä, vaikka sitten lautapelien parissa. Lautapelejä on nykyään tarjolla moneen eri makuun, ja varmasti myös kaikenikäisille pelaajille aina lapsista aikuisiin pelaajiin saakka.

Kaikkien aktiviteettien lisäksi kannattaa myös muistaa, että kesä on monelle loma-aikaa, ja siksi pihalle tai vaikka terassille on hyvä laittaa myös paikka lepäämiselle. Se voi olla riippumatto, keinu, tai uudenlainen riipputuoli. Toisaalta se voi olla sisätiloihin tehty rauhoittumisnurkkaus säkkituolin ja langattomien kuulokkeiden parissa – kunhan sellainen paikka on jossain tarjolla, sisällä tai ulkona, kaikkien aktiviteettien ohessa. Hobby Hallin verkkokauppa mahdollistaa uusien aktiviteettien ohella myös rauhallisen sopukan luomisen – niin ulos kuin sisälle.

Oma piha ja oma kesämökki

Tuhansilla suomalaisilla on oman kodin ja oman pihan lisäksi myös kesämökki. Siinä missä edellä mainittu puhallettava uima-allas tai uudet lautapelit ovat omiaan myös kesämökin aktiviteeteiksi, on kesämökeillä yleensä varsinkin aikuisille koko ajan jotain tekemistä. Monet sanovat kaveripiireissään, että kesämökki on monesti kuin työleiri, sillä lähes joka vuosi sitä pitää kunnostaa jostain nurkasta – mutta samalla nämä henkilöt kertovat, kuinka he vuosi vuoden jälkeen kaipaavat pois arjesta mökille, vaikka se tarkoittaisi hieman remontoimista ja työntekoa. Ainakin se on jotain muuta kuin mitä työarjessa kotona tekee.

Mökin, ja miksei kodinkin, pihatyöt tarjoilevat myös mahdollisuuden tekniikasta pitäville päivittää omia työvälineitä ja pienkoneita – niitä kertyykin vuosien varrella useampia pihavajan ja autotallin hyllyille, jopa siinä mittakaavassa että, kerran kymmenessä vuodessa suoritettava tyhjennysprojekti on tarpeellinen, jotta sen kaiken tavaramäärän seasta löytyisivät ne vuosia sitten hyllyille asetetut tavarat ja koneet.

Rentoutumista ja aktiivista tekemistä

On tuleva kesä sitten omalla pihalla tekemistä, mökin remontoimista tai oman olohuoneen säkkituolilla löhöilyä, Hobby Hallin verkkokauppa antaa mahdollisuuden koostaa erilaisia kokonaisuuksia omien mieltymysten ja omien vierailijoiden mukaisesti. On sitten kyse omien lasten kanssa tekemisestä tai lastenlasten kanssa leikkimisestä, nykyaikana vaihtoehdot tekemiselle ovat moninaiset. Toisaalta ne ovat samat, mitä on ollut pihaleikeissä ja sisällä jo vuosikymmeniä, mutta nykyään meillä on entistä enemmän vaihtoehtoja sen suhteen, miten nämä aktiviteetit ja leikit toteutamme – vaikka sitten joka kesä erilailla, pitäen yllä pientä yllätyksellisyyttä ja vaihtuvuutta loma-ajan tekemisten kanssa.