Kulttuuri

Mikko Alatalo laulattaa joululauluja Marian kappelissa

Mikko Alatalo tuo Leville mukanaan joulun klassikkokappaleet, joita lauletaan yhdessä.

Mikko Alatalo laulaa ja laulattaa suosituimpia joululauluja Marian kappelissa perjantaina 22. joulukuuta kello 19.00 alkaen.

Joululaulut ovat klassikoita kuten Maa on niin kaunis, En etsi valtaa loistoa, Sylvian joululaulu, Kun joulu on ja myös uudempi suosikki Sydämeeni joulun teen.

Konsertissa kuullaan myös Alatalon omaa tuotantoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikko Alatalolla on takana jo yli 6000 heitettyä keikkaa.

Onkin kysyttävä, mikä saa 70-vuotiaan artistin edelleen lähtemään keikoille?

– Kyllä se on ihmisiltä saatava palaute. Esiintyjän ja yleisön sielut kohtaavat enkelten siipien havistessa esiintyjän ja yleisön välissä. Elämäntehtäväni on olla Jumalan juoksupoika. Muistan rippipappini Eelis Kurkelan sanat: Kenelle enemmän annetaan, siltä myös enemmän vaaditaan!

Alatalo on julkaissut yli 50 albumia. Harri Rinteen kanssa yhdessä tehtyjä biisejä on 700 levytetystä kappaleesta 600. Lopuista sadasta biisistä osa on tehty toisen suomalaisen legendan kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Siellä on omiani, erityisesti tuttuja pohjoisen lauluja ja myös Leskisen Juicen kanssa tehtyjä. Nuorena ja lopulta myös vanhana olimme Juicen kanssa läheisiä.

Alatalo kertoo saaneensa innoitusta eniten Bob Dylanista.

– Bob Dylanistahan meidän 70-luvulla folk-musiikilla aloittaneiden lauluntekijöiden inspiraatio kumpusi. Minulla oli Kiimingin keskikoulussa jopa folk-kerho, jossa paransimme maailmaa laulamalla.

Alatalo saapuu Leville hyvillä mielin joulun sanomaa levittämään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluan virittää kuulijat ja laulajat joulun tunnelmaan. Laulut muistuttavat meitä siitä, mitkä asiat pohjimmillaan ovat meille tärkeitä. Ja mikä hienointa, että saan laulattaa joulun sanomaa suosikkipaikassani Levillä, trubaduuri sanoo.

Ilmoita asiavirheestä