Paikallisuutiset

Luvattumaa avautui välivuoden jälkeen – keväälle on luvassa monotansseja

Luvattumaa Sirkassa palvelee päivisin latukahvilana ja iltaisin tilausravintola, vetovastuun toiminnasta ottavat Jenni Mikkola ja Ilmari Helle.

Tällä terasilla tanssitaan maaliskuussa monotansseja, Luvatunmaan uudet yrittäjät Ilmari Helle ja Jenni Mikkola kertovat. Kuva: Mari Pslomaa

Luvattumaa on saanut uudet yrittäjät ja avasi ovensa 11. joulukuuta yhden talven tauon jälkeen. Vetovastuun vuonna 1992 perustetusta latukahvilasta ja tilausravintolasta ottavat Jenni Mikkola ja Ilmari Helle.

Sirkan ja Könkään kylien välillä sijaitseva Luvattumaa on tunnettu jäähotellistaan, mutta ainakaan tänä vuonna sellaista ei rakenneta.

– Tällä hetkellä siihen ei ole osaamista eikä resursseja. On hyvä saada perushommat rullaamaan hyvin, sitten voidaan miettiä kehittämistä, Helle sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ideoita tulevaa varten on, ja esimerkiksi monotanssit on tarkoitus polkaista uudelleen käyntiin keväällä.

– Monotanssien konsepti on vielä hieman auki, mutta ne on tarkoitus saada kunnolla takaisin. Se on ollut yksi haave, Helle sanoo.

Luvatunmaan asiakkaita ovat paitsi hiihtäjät myös kelkkailijat, sillä latukahvilan kautta kulkee moottorikelkkareitti. Levin keskustasta matkaa on hiihtäen noin seitsemän kilometriä, ja autollakin pihaan pääsee.

Iltaisin Luvattumaa toimii tilausravintola. Satapaikkaisessa ravintolassa on mahdollista järjestää esimerkiksi yritysten ja matkanjärjestäjien tilaisuuksia sekä häitä ja muita juhlia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toiveiden mukaan räätälöimme ruuat ja esiintyjät, Mikkola sanoo.

Asiakkaat voivat vuokrata myös joen rannan saunaa, paljua ja kylmäallasta.

Mikkola ja Helle ovat yrittäjinä uusia, mutta Levi on heille tuttu paikka. Molemmat ovat asuneet paikkakunnalla liki parikymmentä vuotta.

Mikkola muutti Sirkkaan vuonna 2006 Jämsästä, jossa työskenteli nuoriso-ohjaajana. Hän kaipasi vaihtelua ja alkoi tehdä ravintola-alan töitä, jotka veivätkin sitten mennessään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Helle on lähtöisin Lahdesta. Hän tuli ensimmäisen kerran Leville työharjoitteluun seikkailupuistoon ja on sen jälkeen työskennellyt muun muassa rinneyhtiössä ja viimeiset kahdeksan vuotta keilahallissa ja kahvila-ravintolassa.

Mikkola on varttunut yrittäjäperheessä, eikä yrittäjäksi ryhtyminen siksi häntä jännittänyt. Avaamisen kynnyksellä tunnelma oli kuitenkin kahtalainen.

Apuaan ovat suunnitteluvaiheessa tarjonneet Luvatunmaan perustaneet yrittäjät, paikan yhä omistavat Lea ja Pekka Jussila.

Helle sanoo pitävänsä siitä, että pääsee pois keskustan vilinästä.

– Vaikka onhan täälläkin vilinää – ainakin toivottavasti – mutta vähän erilaista.

Jenni Mikkola ja Ilmari Helle ovat yrittäjinä uusia, mutta Levi on heille tuttu. Molemmat ovat asuneet paikkakunnalla jo liki parikymmentä vuotta. Kuva: Mari Palomaa

Luvatunmaan ovia pidetään auki kevääseen saakka niin pitkään kuin säät sallivat. Latukahvila on avoinna joka päivä aamukymmenestä iltapäiväneljään.

Mikkolan ja Helteen lisäksi yritys työllistää kokin, ja muuta henkilöstä palkataan aina tarpeen mukaan.

Ladullakin tuoreet yrittäjät viihtyvät. Helle oli aikanaan perustamassa Slipery Ski Teamia, joka on liikunnan riemua edistävä rekisteröimätön paikallinen ”hauskanpitohiihtoseura”. Tiimiläiset ovat vuosien aikana harjoitelleet yhdessä ja osallistuneet eri hiihtotapahtumiin ulkomaita myöten.

Ilmoita asiavirheestä