Lomalainan avulla laskettelemaan - huomioi nämä asiat nettilainaa hakiessa

Suomen mahtavat laskettelukeskukset ovat suosittuja lomakohteita talvilomilla. Laskettelukausi kestää vain muutaman kuukauden vuodesta, joten siitä halutaan ottaa kaikki mahdollinen irti.

Jos vuoden aikana ei ole kertynyt riittävästi säästöjä reissua varten, saatetaan avuksi harkita lainaa. Lomalainan avulla on mahdollista tarttua myös äkkilähtöön tai hyvään mökkitarjoukseen, vaikka seuraavaan palkkapäivään olisi vielä aikaa.

Vakuudetonta lainaa haetaan netistä, joten prosessi on nopea. Lainatarjouksia kannattaa kuitenkin vertailla edullisimman tarjouksen löytämiseksi niin loman kustannukset eivät nouse tarpeettoman korkeiksi.

Laadi budjetti ennen lainan hakemista

Matkan kustannuksia miettiessä huomioidaan usein majoitukseen ja matkustamiseen liittyvät kulut. Ne muodostavat kuitenkin vain osan matkaan liittyvistä kuluista, ja matkan aikana rahaa kuluu myös moneen muuhun asiaan.

Kun harkitaan matkan rahoittamista lainarahalla, budjetoinnin merkitys kasvaa jopa suuremmaksi. Matkan aikana ei välttämättä halua jättää kokemuksia väliin vain sen takia, että budjetti on arvioitu alakanttiin. Siksi jo ennen hakuprosessia on tärkeä miettiä koko matkan hintaa.

Laskettelulomalla kuluja muodostuu syömisen ja juomisen lisäksi ainakin rinnelipuista. Jos ennen matkaa ei ole hankkinut lasketteluvälineitä, voi niiden vuokra tuoda lisäkuluja. Joskus halutaan kokea myös muita elämyksiä, joista voi aiheutua lisäkustannuksia.

Kun huomioi kaikki nämä asiat ennen lainan hakua, pääsee lomasta nauttimaan ilman tiukkaa budjettia.

Kilpailuta ja vertaile nettilainoja

Pienempää lomalainaa hakiessa lainan kilpailuttaminen saattaa unohtua tai tuntua vähemmän tärkeältä. Myös tällöin kannattaa kuitenkin etsiä halvimmat nettilainat, jotta loman kustannukset pysyvät kurissa ja lainan takaisinmaksu on helppoa ja nopeaa.

Nettilainat ovat vakuudettomia, joten niiden hakuprosessi on huomattavasti vakuudellista pankkilainaa nopeampi ja ketterämpi. Se ei vaadi lainaneuvottelua tai käyntiä paikan päällä pankkikonttorissa. Päätös lainan myöntämisestä tehdään hakemuksen perusteella automaattisen päätöksenteon avulla.

Eri tarjouksia kannattaa vertailla erityisesti todellisen vuosikoron osalta. Tämä on tunnusluku, joka huomioi myös lainan sivukulut lainakoron lisäksi. Se kertoo siten parhaiten lainan todellisesta hinnasta ja auttaa vertailemaan eri tavalla hinnoiteltuja lainatuotteita.

Erityisesti pienempien lainasummien suhteen saattavat lainan sivukulut muodostaa ison osan lainan lopullisesta hinnasta. Koska todellinen vuosikorko huomioi myös nämä, antaa se parhaan kuvan lainan kokonaishinnasta.

Nettilainoja vertaillessa voi hyödyntää vertailusivustoja, jotka auttavat kilpailuttamisessa. Niiden kautta tavoittaa helpolla tavalla jopa kymmeniä lainanmyöntäjiä, ja lainanhakijalle jää tehtäväksi ainoastaan saatujen tarjousten vertailu.

Kiinnitä huomiota myös lainaehtoihin

Lainavertailun tärkein tavoite on löytää mahdollisimman edullinen laina pienimmällä korolla. Hinnan lisäksi on kuitenkin hyvä huomioida lainaehdot, jotta lainan takaisinmaksu on sujuvaa.

Monet pankit ja rahoituslaitokset mahdollistavat laina-asiakkaille 1-2 maksuvapaata kuukautta vuodessa, joiden aikana lainaa ei tarvitse lyhentää lainkaan. Myös maksuvapaiden aikana kertyy kuitenkin korkoja ja kuluja, jotka joko lisätään lainapääomaan tai maksetaan erikseen.

Maksuvapaat ja tauot tuovat arjen raha-asioihin joustoa. Näitä voidaan hyödyntää esimerkiksi loma-aikoina, kun kuluja on tavallista arkea enemmän. On kuitenkin hyvä muistaa, että maksuvapaiden pitäminen pidentää laina-aikaa.

Jos haaveissa on äkkilähtö, kannattaa kiinnittää huomiota myös mahdollisen pikanoston mahdollisuuteen. Vakuudettoman lainan saa käyttöön parissa arkipäivässä, mutta pikalaina voidaan maksaa tilille jo saman päivän aikana.

Kuka voi hakea nettilainaa?

Vakuudettoman lainan hakeminen edellyttää sitä, että on hoitanut raha-asiat ilman ongelmia. Luottotiedot tarkastetaan aina, ja maksuhäiriömerkinnät estävät lainan saamisen.

Lainanhakijalla on myös oltava säännölliset tulot, jotka riittävät lainan takaisinmaksuun. Tulot voivat olla peräisin palkasta tai eläkkeestä, kunhan ne ovat säännölliset. Myös pienemmillä tuloilla voi hakea lainaa silloin, kun haettava lainasumma on suhteutettu sopivaksi omaan talouteen nähden.

Hakemus täytetään aina kokonaan netissä, eikä mahdollisten liitteiden toimittaminen edellytä enää nykyään postikuoren ostamista. Sen sijaan tarvittavat tiedot toimitetaan sähköisessä muodossa, ja ne voidaan tarkistaa heti. Osa lainapalveluista hyödyntää hakuprosessissaan tilitietoja tarkistavia palveluita, jolloin liitteitä ei tarvitse toimittaa lainkaan.

Näin pääsee tarttumaan äkkilähtönä myytävään tarjoukseen tai lähtemään reissuun vaikka heti!