Paikallisuutiset

Jussi Vatanen on Hilla Villas -yhtiön kasvot – tasokkaille mökeille on kysyntää

Kun sopivaa mökkivälittäjää ei löytynyt, sijoittaja keräsi porukan ja perusti vuokrausyrityksen. Napapiirin sankareista tuttu näyttelijä Jussi Vatanen antoi yritykselle kasvot.

Jussi Vatasen tähdittämiä Hilla Villasin markkinointivideoita kuvattiin Levin Utsuvaarassa vuosi sitten talvella. Janne Pasma lupaa, että lisää kuvauksia ja uutta materiaalia on tulossa. Kuva: Hilla Villas

– Meille oli pirun kova sana, että Vatasen Jussi pääsi meiän kameroiden etteen, ylläsjärveläinen Janne Pasma sanoo ylpeyttä äänessään.

Viime kuukaudet Vatanen on kiertänyt, minkä tv-sarjan kuvauksilta on ehtinyt, elokuvafestivaaleja.

Nyt ruudulla on videoklippejä, joissa ollaan Lapissa ja aivan erilaisissa tunnelmissa: Vatanen lumikengillä tykkypuiden seassa, Vatanen koiravaljakon reessä, Vatanen moottorikelkan sarvissa, Vatanen kuppi kuumaa kädessään lasiseinäisessä, lappilaiseen maisemaan kurottavassa huvilassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toima Jussi tänne pohjoiseen, tungettiin huskyrekheen, pororekheen, shamaanien rumpuhoitoihin, sauhnaan, palhjuun, avanthoonkin. Oikeastaan kaikheen, mikä irti lähti, Pasma kertoo.

Jussi Vatanen (oikealla) pikakelasi Lapin elämykset läpi alkuvuonna 2023 Levillä, kun uusi mökkivuokrausyritys Hilla Villas kuvasi mainosmateriaalia. Janne Pasma sekä Tuomas ja Tomi Kurtakko tiimeineen hoitivat kuvaukset. Kuva: Hilla Villas

Päätaikuri kuvauksissa oli ylläsjärveläinen Tuomas Kurtakko. Hän myös editoi videot.

– Kyllähän meilä oli poikien kanssa painetta, ko tullee tommonen maailmaa nähny Jussi. Sitte ko lähti kamerat käynthiin, ei heitetty huulta, purkitethiin homma ammattilaisten ottein.

Paikalliset on kokenu, että Jussi on Lapin mies. Janne Pasma

Kuvaukset tehtiin vuosi sitten kevättalvella Levillä, ja niiden tarkoitus on vuokrata mökkejä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tosi hyvän näköisiä kuvia ja videopätkiä ollaan saatu, Vatanen kehuu.

Hänellekin markkinointikuvaukset olivat uusi haaste. Piti miettiä näyttelemisen lisäksi käsikirjoitusta ja ohjausta, millaisia mielikuvia videoilla luodaan.

– Mä oon aina ollu tosi tarkka, mihin lähen, mitä teen kameran edessä. On joutunu unohtamaan sitä roolia, kirjoittanu itelleen semmosia juttuja, mitä ei muuten tekis, Vatanen kertoo.

Vatanen ja Pasma ovat kaksi osakasta kymmenen omistajan Hilla Villas -yrityksessä, jonka bisnesidea on tasokkaiden Lapin lomakohteiden vuokraaminen. Kolarilaisia osakkaita ovat myös Tuomas ja Tomi Kurtakko, ja Kittilästä mukana on Tanja Sotka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Loput ovat Pasman sanoin pororajan tuolta puolen, kuten yrityksen moottori, sijoittaja Jukka Oksaharju, joka ei löytänyt Leville valmistumassa olleelle huvilalleen sopivaa välittäjää ja päätti perustaa sellaisen. Mukana on osaajia it-alasta rahoitukseen ja rakentamiseen, muun muassa PolarHousen kuusamolainen toimitusjohtaja Sameli Lähdesmäki.

– Autotallissa pidettiin palaveria, Jukka esitteli idean ja kysyi, lähetkö mukaan. Ei voi kieltäytyäkään, se kuulosti mukavalta. Lapissa on saanut viettää aikaa, niin tämä tuntu mukavalta jatkolta, Vatanen kertoo.

Ei tartte kullattuja ovenkahvoja olla. Jussi Vatanen

Noin vuosi sitten myös Pasmalta kysyttiin, lähteekö hän yhdeksi käytännön tekijäksi mukaan uuteen yritykseen.

– Sehän on tosi, että tämmöiselle palvelulle on kysyntää. Hilla Villas on siihen kategoriaan, joka ettii parasta Lappia. Meillä on työntekijät, jotka vastaa sinun huutoon. Siinä järkätään asiakkaalle kaikki tarvittava, Pasma sanoo.

Kaikki tarvittava tarkoittaa vaikkapa huskyajeluita tai avantosaunaa, mutta vielä niitä ei voi suoraan yrityksen sivuston kautta varata. Yritys perustettiin viime tammikuussa ja sen verkkosivut avattiin asiakkaille marraskuun lopulla. Kotipaikka on Kittilä.

– Halutaan olla läsnä siellä, missä tapahtuu, Vatanen sanoo.

Vatanen on Pasman mielestä juuri oikea kasvo myymään Lappia.

– Viimeksi kävit syyskuussa täällä, porukkaa oli niin paljon, että ei ihmisen Rinkiin mahtunut. Paikalliset on kokenu, että Jussi on Lapin mies. Hoo on saatu oikehaan paikhaan ainaki filmilä, Pasma sanoo.

Jussi Vatasen (vasemmalla) tavoitteena on päästä käymään tänä talvena Lapissa myös ilman kuvauksia. Kuva: Hilla Villas

Hilla Villasin ensimmäiset vuokramökit sijaitsevat Ylläksellä, Levillä ja Pyhällä, mutta verkkosivuston julkaisun jälkeen mukaan on tullut loma-asuntoja kaikkialta Lapista ja Kuusamosta. Ideana on koota sivustolle Lapin laadukkaimmat kohteet ja tehdä omatoimimatkailu Lapissa helpoksi. Vuokramökkien viikkohinta on pari tuhatta euroa ja sen yli.

– Ei tartte kullattuja ovenkahvoja olla, Vatanen sanoo.

– Mutta ei hypi vastaan suihkuja ilman silikoneja, Pasma jatkaa.

Mökkejä on tällä hetkellä vielä alle sata, mutta Pasma uskoo, että pian rikkoutuu sadan kohteen raja.

– Niitähän on alkanut löytyä yllättävän reiphaasti. Pelkästään työmaakahveilla niitä alkoi siirtyä. Tälle joululle valmistuneita mökkejä on tosi paljon matkassa, Pasma kertoo.

Esimerkiksi Pasman kotikylästä Ylläsjärveltä on palvelussa Ylläsjärven rannalle vasta valmistuneita paritaloja, joiden ikkunoista avautuu näkymä järvelle.

– Siistejä, modernilla tavalla rakennettuja, Pasma kuvailee.

Uudella yrityksellä on tällä hetkellä kaksi täyspäiväistä työntekijää, ja osakkaat tekevät lisäksi töitä yrityksen eteen.

– Massaa alkaa pikkuhiljaa tippua, tässä ei ole kertajackpoteja, niinku oscartason leffan teossa, Pasma veistelee.

Tuntuu, että minkälainen dilemma vaan on, joku jamppa löytää vastauksen. Janne Pasma

Juuri nyt ylläsjärveläisiä osakkaita työllistävät uusien mökkien kuvaukset, joista vastaa Tomi Kurtakko.

Yrittäjät katselevat jo Suomen Lapin rajojen yli Ruotsiin ja asiakkaiden osalta paljon kauemmas.

Pasma uskoo, että Hilla Villas toimii niin pitkään, kun vasara heiluu tuntureilla. Vatanen uumoilee, että myös ilmastonmuutos ja Keski-Euroopan lumettomat talvet sekä yhä kuumemmat kesät tuovat yritykselle asiakkaita.

– Hilla Villas on alkuvuoden ihan ykkösjuttuja meille kaikille, Vatanen sanoo.

Mitä odotuksia osakkailla on yrityksestään? Mitä riskejä yrittämiseen liittyy?

– Ainahan se on riski, mihin aikansa käyttää, meneekö se hukkaan, vai onko siitä iloa. Ajankäytöllisesti tää on mulle ollu tosi kiinnostava projekti, en oo koskaan ollu startuppia miettimässä ja vähän toteuttamassakin, Vatanen kertoo.

Pasma kuvailee yritystä ”hullun kiinnostavaksi” projektiksi, joka yhdistää matkailualalla ja it-alalla kertyneen osaamisen.

– Odotukset on, että tämä veis aika pitkällekin. Omistavan ryhmän osalta tuntuu, että ei ole rajoja, pystytään mihin vaan. Ammattitekijöitä on niin reipas kattaus. Tuntuu, että minkälainen dilemma vaan on, joku jamppa löytää vastauksen, Pasma sanoo.

Ilmoita asiavirheestä