Levinyt!
 

Rosa <3 Levi

19.01.2023

Maajoukkuealppihiihtäjä Rosa Pohjalainen viettää tämän talven tiiviisti Levillä. Hän harjoittelee ja kuntouttaa huhtikuussa loukattua polveaan Levin maisemissa uuden yhteistyösopimuksen turvin.
­­­­– Levi on Suomen paras hiihtokeskus, sillä se tarjoaa erittäin hyvät suorituspaikat pujotteluun ja suurpujotteluun, rinteitä on paljon ja laskukausi jatkuu aina pitkälle kevääseen. Euroopan haastavan lumi- ja jäätikkötilanteen takia Levi on lumivarma treenipaikka, alppitähti kehuu.
– Me tuemme Rosan matkaa kohti hänen asettamiaan tavoitteitaan olla maailman alppieliitissä. Tänä talvena, kun Rosa ei kilpaile, hän on päättänyt olla Levillä koko talvikauden ja harjoitella täällä täyspainoisesti. Olemme erittäin mielellämme mahdollistamassa osaltamme Rosan paluuta kansainvälisille kisarinteille, sanoo Levi Ski Resortin liiketoimintajajohtaja Marko Mustonen.
Pohjalainen on aina viihtynyt Levillä kisaamassa. Hän oli jo 17-vuotiaana, vuonna 2020, painelemassa Levin maailmancup-osakilpailussa toiselle kierrokselle ennen harmittavaa ulosajoa. Seuraavana vuonna hän pujotteli Levillä jo pisteille ollen 24:s. Paras sijoitus maailmancupissa on 14:s Schladmingin pujottelussa tammikuussa 2022.
Pohjalainen pystyy jo laskemaan ja tekemään esimerkiksi leikkaavia käännöksiä, mutta ratalaskemiseen ei ole hoppu. Talven tavoite on saada polvi takaisin normaaliksi. Hänen ristisiteensä meni poikki normaalissa käännöksessä laskeissa Levillä ja se leikattiin.
Joulukuussa Pohjalainen kertoi Levi Glacier Express -tuolihissin avajaisissa, että hän aikoo laskea vastaisuudessa monipuolisemmin eri lajeja, myös vauhtilajeja.

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023