Tolkuttoman tehokas treeni kotona – tarvitset vain käsipainot

Käsipainot ovat yksi tehokkaimmista harjoituslaitteista voiman kehittämiseen ja lihasten kiinteyttämiseen. Ne ovat monipuolisia, helppokäyttöisiä ja niitä voidaan käyttää monenlaisiin harjoituksiin, jotka kohdistuvat eri lihasryhmiin.

Treenaa kotona tehokkaasti. Tässä muutamia hyviä vinkkejä kotiharjoitteluun.

Käsipainot ovat kuntosalilaitteiden aatelia

Käsipainot ovat vapaita painoja, joita voidaan pitää kummassakin kädessä ja käyttää erilaisiin harjoituksiin. Niitä on saatavana eri painoluokissa, alkaen aina 0,5 kilosta ylöspäin. Tämä tekee niistä loistavan vaihtoehdon kaiken tasoisille ihmisille, aloittelijoista edistyneisiin urheilijoihin.

Yksi käsipainoilla treenaamisen tärkeimmistä eduista on se, että niiden avulla voit kohdistaa treenin tiettyihin lihasryhmiin tehokkaammin kuin monilla muilla harjoitusvälineillä. Käsipainoilla voi esimerkiksi tehdä hauiskääntöjä, jotka kohdistuvat erityisesti hauislihaksiin, tai yläsoutuja, jotka harjoittavat hartioita ja yläselkää. Tämä kohdennettu lähestymistapa voi auttaa sinua saavuttamaan kuntotavoitteesi nopeammin ja tehokkaammin.

Käsipainot sopivat myös erinomaisesti toiminnallisen voiman kehittämiseen, mikä tarkoittaa voimaa, jota voit käyttää jokapäiväisessä elämässäsi. Monet käsipainoharjoitukset, kuten askelkyykyt ja kyykyt, jäljittelevät liikkeitä, joita saatat tehdä tosielämän tilanteissa, kuten raskaiden esineiden nostamisessa tai portaiden kiipeämisessä. Kehittämällä voimaa näissä toiminnallisissa liikkeissä voit parantaa yleistä kuntoa ja vähentää loukkaantumisriskiä

Toinen käsipainoilla treenaamisen etu on, että ne ovat suhteellisen edullisia ja helppokäyttöisiä. Et tarvitse paljoa tilaa tai hienoja laitteita saadaksesi tehokkaan treenin aikaan. Tarvitset vain sarjan käsipainoja ja hieman motivaatiota.

Testaa tämä treeniohjelma kotona

Tässä on esimerkkiharjoitusohjelma, jossa käytetään vain käsipainoja:

Maljakyykyt: Pidä käsipainoa rinnan korkeudella molemmilla käsillä ja laske vartalo kyykkyasentoon. Pidä rintakehä ylhäällä ja selkä suorana, kun lasket itsesi alas. Tee 3 sarjaa 10 toistoa.

Askelkyykyt käsipainoilla: Pidä käsipainoa kummassakin kädessä, astu yhdellä jalalla eteenpäin ja laske vartaloasi, kunnes etureisi on maanpinnan suuntainen. Työnnä takaisin ylös alkuasentoon ja toista liike toisella jalalla. Tee 3 sarjaa 10 toistoa kummallakin jalalla

Käsipainopenkkipunnerrus: Asetu penkille käsipaino kummassakin kädessä ja työnnä painot ylös kohti kattoa pitäen kyynärpäät lähellä vartaloa. Laske painot takaisin alas rinnalle ja toista. Tee 3 sarjaa 10 toistoa.

Käsipainosoudut: Seiso jalat hartioiden leveydellä toisistaan ja pidä käsipainoa kummassakin kädessä. Nojaa lantiosta eteenpäin, pidä selkä suorana ja anna painojen roikkua alaspäin kohti lattiaa. Vedä painot ylös rintaa kohti ja purista samalla lapaluita yhteen. Laske painot takaisin alas ja toista. Tee 3 sarjaa 10 toistoa.

Hauiskäännöt: Seiso jalat hartioiden leveydellä toisistaan ja pidä käsipainoa kummassakin kädessä. Pidä kyynärpäät lähellä vartaloa ja taivuta painot ylös kohti hartioita puristaen hauiksia liikkeen loppuvaiheessa. Laske painot takaisin alas ja toista. Tee 3 sarjaa 10 toistoa.

Tämä tehotreeni treenaa monipuolisesti lihaksia eripuolilla kehoa, ja sopivilla painoilla saat takuulla hien pintaa ja lihakset kehittymään.

Jos käsipainot uupuvat vielä kotisalin varustuksesta, kurkkaa Gorillasports.fi verkkokaupan valikoima. Käsipainojen lisäksi löydät runsaasti muita salilaitteita, sekä lisää treenivinkkejä koko kehon treenaamiseen.