Kulttuuri

Louis Theroux Levin tulevaisuustapahtuman tähtenä

Aurora-tulevaisuustapahtuma tarjoaa keskusteluja sivistyksestä ja tasa-arvosta.

Dokumentaristi Louis Theroux saapuu Levin tulevaisuuspäiville.

Palkittu dokumentaristi, elokuvaohjaaja, toimittaja, tuottaja ja kirjailija Louis Theroux saapuu Levitunturiin Aurora-tulevaisuustapahtuman pääpuhujaksi 17. marraskuuta. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna sivistys ja tasa-arvo.

Iso-Britanniasta kotoisin olevan Louis Theroux'n itse tuottamat dokumenttielokuvat tempaavat mukaansa, paljastaen syvällisiä tarinoita ja herättäen ajatuksia. Summit-konferenssikeskuksessa hän vie yleisön sivistyskeskustelun ytimeen yhdessä Yle Perjantaista tutun toimittajan Sean Ricksin kanssa.

– Olemme erityisen innoissamme, sillä teemoina ovat tasa-arvo ja sivistys. Haluamme tarjota kävijöillemme ajankohtaisia ja inspiroivia keskusteluja upeassa ympäristössä, jotka herättävät ajatuksia ja edistävät ymmärrystä näistä tärkeistä aiheista, Visit Levin tapahtumapäällikkö Pilvi Mäenpuro sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Theroux'n keskusteluosuuteen on yleisölle vapaa pääsy Levi Summitin auditorioon, jonne mahtuu reilu 400 henkeä.

Pääpuhujan lisäksi tapahtumassa nautitaan kahdeksasta keskustelukokonaisuudesta, jotka tarkastelevat sivistyksen ja tasa-arvon merkitystä monelta eri kantilta. Eri alojen asiantuntijat avaavat näkemyksiään muun muassa sivistyksen merkityksestä, kulttuurin voimasta, talouden tarvitsemasta sivistyksestä sekä alueellisuuden ja juurien vaikutuksesta tasa-arvoon Suomessa.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kaikkia keskusteluja ateriakulut kattavalla päivälipulla, joka sisältää keskustelut, lounaan, kahvit, pop up -taideohjelmaa sekä hissilipun kylältä suoraan tapahtumapaikalle. Kaikki keskustelut mukaan lukien Theroux’n osuus nähdään suorissa striimeissä Yle Areenassa.

Alkusyksystä julkistaan tapahtuman kaikki keskustelijat ja teemojen tarkemmat sisällöt. Aurora-tulevaisuustapahtuma tunturissa on yhteistyöhanke, jossa Yle vastaa ajankohtaisen sisällön tuottamisesta ja Visit Levi luo tapahtumakokemuksen.