Keskiviikko, 3. Syyskuuta 2014 , klo
Etsi:      Tulosta Sivukartta 

Tarjoukset « Takaisin
30.08.2012 [08:12] Uudistunut uljas Sirkantähti

Täysin uusi ravintola.
Levi sai täysin uuden ravintolan kokoelmaansa, kun Lapland Hotel Sirkantähden ravintolan uudistus on saatu päätökseen ja ensimmäiset asiakkaat avaavat uuden sisäänkäynnin ravintolaan Leviraitin puolelta juuri ruskamaratonin kynnyksellä.
Hotellin vastaanoton tiski jatkuu nyt baariin yhtenä kokonaisuutena, vastaanoton ja aulabaarin tila on valoisa, kun väliseinä on purettu pois. Baarin sekä siitä jatkuvan ravintolaosan tilat on remontoitu täysin uuteen uskoon. Uutta lattiaa, mattoa, verhoa, ja seinäpintoja, vaaleaa puuta, kiveä ja pirteitä tekstiilejä. Entinen Isonkarhun kokoustila on muuttunut osaksi ravintolatilaa, mutta se saadaan silti näppärästi muutettua omaksi tilakseen pienempien ryhmien käyttöön väliin vedettävien lasiovien avulla. Molemmat pienemmät kokoustilat ovat tallella ja toimivat.
Narikan tilalle on rakennettu lasten puuhapaikka ja lapset on huomioitu myös ruokalistan tarjoomuksissa. Vastedes voi päällysvaatteensa ottaa mukaan ja ripustaa takin salin pystynaulakoihin.
Ravintola- ja hotelliuudistuksen ilmeen takana ovat New Store Europe Oy:n Sakari Ijas ja konsernin johtajan Pertti Yliniemen puoliso Belinda Yliniemi.

Huoneet uudistuivat.

Hotellin 70 saunallista huonetta ovat kokeneet täydellisen remontin kuten myös hotellisiipien käytävät ja muu olemus. Huoneet ovat perusvarustukseltaan 3 hengen huoneita eli varavuoteita ei enää roudata pitkin taloa, varavuoteiksi muuttuvat huoneiden näppärät nojatuolit.
Hotellihuoneiden ilme ja värimaailma on rauhoittava ja remontoidut hotellikäytävät henkivät uudistusta.
Iso suksenhuoltotila puretaan ja siirretään uuteen paikkaan sisään käynnin tieltä Hotelli Pyrstötähden päätyyn. Komea ravintolan toinen sisäänkäynti on nyt Leviraitin puolella houkuttaen paremmin piipahtamaan talossa.

Padat, pannut ja kattilat.

Lapland Hotels -konsernin keittiömestari Tero Mäntykangas on ollut innolla mukana luomassa uutta ruokalistaa ja ravintola Tähden uudistunutta ravintolakonseptia. Lusikkansa soppaan on laittanut myös hotellipäällikkö Marjo Vaarala ja samoin oikeastaan koko Sirkantähden henkilökunta. Köökkiä luotsaa edelleen keittiömestari Kirsti Tammela ja talossa on aloittanut myös keittiömestari Janne Romppanen, hän siirtyi Leville Rovaniemeltä Lapland Hotels Skylta. Uutena hotellinjohtajana Levillä on aloittanut Karoliina Pajuniemi, joka siirtyi tänne konsernin Pallaksen yksiköstä.
Mäntykangas kertoo olleensa ilolla mukana ruokalistan ja ravintolan uudistuksessa, sillä talon historiahan on ollut vaiheikas, välillä menty lujaa ja välillä ollut jäätävää...
- Nykyisin on aika selvää, ettei tunturikeskuksessa fine dining toimi; ruokatrendi on menossa sosiaalisempaan ruokailuun, mutkattomaan yhdessä syömiseen. Tähän haluamme yhdistää lappilaisuuden ja puhtaat maut, lähiruokaa eli hyvät, tuoreet ja paikalliset raaka-aineet. Ja koko henkilökunnan on tunnettava myytävät tuotteet, nyt ei kipaista keittiöön kyselemään, mistähän tämä kala on peräisin, se asia pitää tietää valmiiksi.
- Enää ei liioin ole kellään yrityksellä varaa leikkiä ravintolanpitoa, kyllä asiakas tietää, mitä hän haluaa syödä. Uusi lista on laaja, sillä asiakaskunta tulee maailman eri kolkilta. Toki seurataan tarkoin, mikä maistuu ja mikä ei, ja sen mukaan lista hakee muotoaan.
Tähden pöydissä à la carte -puolella vallitsee konstailematon meno. Ruoka tuodaan esille pöytiin padoissa ja kattiloissa, sopiva määrä kullekin seurueelle. Pirteä astiasto ja erilaiset padat sekä kattilat tuovat samalla ravintolaan kotoisan tunnelman.
Kevään sekä ruskasesongin vaihtuvat aitojen makujen päivällisbuffat on säilytetty, sillä niiden suosio on kiistaton, buffa on tarjolla aina klo 21 asti. Aitojen makujen runsas aamiainen on myös edelleen valttina.
Ravintola Tähteen ei tule tanssia eikä karaokea, vaan se on mukava ruoka- ja seurusteluravintola.

Iloinen aika.
Syyskuun aikana uudistunutta Tähden listaa kannustetaan nyt kokeilemaan tarjoushinnoin eli 20 prosentin alennuksella. Muutenkaan ruokalistan tuotteet eivät ole hinnoiteltu korkeiksi, edullisin jälkiruoka esimerkiksi lähtee jo 4,5 eurolla esille.
Lisäksi iltapäivisin klo 15–17 on Tähdessä Iloinen Aika, jolloin baarissa on tarjouksia. (Googlen käännös suoraan happy hourille.)
Sirkantähden baari ja kahvila ovat avoinna 31.8.–30.9. klo 11–23, ja ravintola klo 15–23. (AT)